Jedna od najvećih zvezda mešovitih borilačkih veština (MMA), Amerikanka Ronda Rauzi vratiće se tom sportu 30. decembra, borbom protiv sadašnje šampionke bantam kategorije Amande Nunjes.

Predsednik UFC, najveće promoterske kuće u MMA, Dejna Vajt rekao je večeras da će borba Nunjes – Rauzi biti jedna od glavnih te večeri.

Rauzi (12 pobeda, jedan poraz) nije se borila od novembra 2015, kada je Holi Holm u drugoj rundi šokantno nokautirala do tada nepobedivu šampionku. Titulu u bantam kategoriji osvojila je potom Miša Tejt, a onda i Nunjes (13 pobeda, četiri poraza), u julu ove godine.

Povezana vest:  FUDOKAN KARATE, Završeno EP u Beogradu

Rauzi je postala jedna od najpopularnijih sportistkinja u SAD i najveća zvezda UFC i njena najveća atrakcija tokom meteorskog uspona u mešovitim borilačkim veštinama. Nekadašnja osvajačica bronze sa Olimpijskih igara u džudou postala je prvi ženski šampion UFC-a krajem 2012. godine. Ona je svojim talentom i pojavom naterala Vajta da stvori žensku bantam kategoriju.

Rauzi je pojas u kategoriji do 61 kilograma branila šest puta, sve do ubedljivog poraza od Holm, koja je kontrolisala borbu, a tačku na nju je stavila šutem u glavu.

Povezana vest:  Fjuri-Kličko opet otkazano zbog nepoznatih medicinskih razloga

Rauzi je pre tog poraza pobedila četiri izazivačice za ukupno 130 sekundi. Među tim borbama su i trijumf nad Ket Zingano za 14 sekundi i pobeda nad Aleksis Dejvis za 16 sekundi.

Nunjesova je u seriji od četiri pobede. Ona je posle nokautiranja Tejtove rekla da bi više volela da se bori protiv Ronde nego da pruži revanš Tejtovoj.

Povezana vest:  Džudo ne želi na Zimske olimpijske igre

Rauzi je nastavila da trenira, ali je napravila dužu pauzu, tokom kojeje radila kao manekenka i glumica.

Ona je priznala da je posle poraza razmišljala o samoubistvu. Vajt je rekao da će se vratiti sportu kada bude spremna.