XV Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2016, tekvondo turnir G1 kategorije, jednog od najjačih u ovom delu Evrope, održaće se 29. i 30. oktobra u Hali Pionir.

Duga tradicija ovog turnira i veliki broj prijavljenih takmičara (preko 100 takmičara iz oko 50 zemalja) pokazuje da je tekvondo sve popularniji u našoj zemlji. Činjenica je da su tome doprinele i dve olimpijske medalje, Milice Mandić u Londonu, i Tijane Bogdanović u Riju ove godine.

Povezana vest:  TEKVONDO, OTVORENO PISMO CVJETKA STEVANOVIĆA

– Imamo preko hiljadu učesnika iz 45 zemalja sveta, prvi put nam dolaze takmičari iz nekoloko zemalja iz kojih do sada nisu dolazili. Takođe, prijavio se rekordan broj sudija koji su bilo na Olimpijskim igrama – ističe Dragan Jović, direktor turnira. – Čast nam je da istaknemo da će predsednik ETU, Sakis Pragalos biti gost turnira u Beograda nekoliko dana. Nadam se da će sve proteći kako treba i da će ovo biti još jedna dobra preporuka za jedno Evropsko seniorsko prvenstvo koje bih voleo da organizujemo u Beogradu 2020. godine.

Povezana vest:  KARATE, U IZMIRU ZAVRŠENI EVROPSKO PRVENSTVO I EVROPSKI KUP, Dva srebra dama za kraj

Na ovom turniru nastupiće neki od najboljih boraca sveta. Ne samo iz naše zemlje već celog sveta, budući da svaki turnir donosi određen broj bodova za svetsku i olimpijsku listu.

U subotu će se održati takmičenje za kadete i neke juniorske kategorije. U nedelju na borilišta izlaze seniori, i preostale juniorske kategorije. Četvrtfinala i polufinala su od 16 sati, a finala počinju oko 18 časova.

Povezana vest:  TEKVONDO, Nacionalni tim Srbije otputovao na Dutch Open

Nadamo se da ćete biti u mogućnosti da nas posetite i uživate u spektaklu koji će prirediti vrhunski borci iz celog sveta. ULAZ JE BESPLATAN i pozivamo ne samo gledaoce već i medije da nas posete tokom dva dana turnira.