Novi selektor reprezentacije Srbije u futsalu Goran Ivančić rekao je danas da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji, a da bi bio srećan da se ponovi uspeh sa prethodnog, na kom je osvojeno četvrto mesto.

-Velika je čast što sam dobio ovako veliko poverenje. Bio bih veoma srećan kada bih ponovio uspeh sa prošlog Evropskog prvenstva, kada smo bili četvrti. Ispred mene su velike obaveze, planovi i očekivanja. Prvi cilj je plasman na kontinentalni šampionat u Sloveniji, što će biti teško jer je jaka grupa – rekao je Ivančić novinarima na promociji u Beogradu.

Ivančić će na tom mestu zameniti Acu Kovačevića, a futsal reprezentaciju će voditi u naredne dve godine. Srbija će igrati u Grupi pet kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojima će joj protivnici biti Španija, Poljska i pobednik preliminarne runde, gde će se sastati Moldavija, Vels, San Marino i favorit Grčka.

Povezana vest:  Subašić: Monako je mnogo slabiji nego prošle sezone

Futsal reprezentacija Srbije će u ponedeljak u Novom Sadu i u utorak u Zrenjaninu igrati prijateljske utakmice sa Holandijom, a ulazi na oba susreta biće besplatni.

Pozvani su golmani Aleksa Antonić i Stefan Filipović i igrači Dragan Tomić, Jovan Lazarević, Miloš Simić, Andrija Stanković, Nikola Matijević, Nenad Rančić, Slobodan Rajčević, Marko Perić, Bojan Filipović, Stefan Rakić, Denis Ramić i Predrag Jovanović.

-Imamo odličan potencijal, a želja mi je da napravimo veću bazu, da igrače po regionima pripremimo za ono što ih očekuje kad dodju u reprezentaciju. Pokušavamo da napravimo sistem, da ko dodje posle mene može da zna na koga i šta može da računa. Imam ideju da promenim sistem rada i način igre – kazao je novi selektor.

Ivančićevi pomoćnici biće Vojkan Vukmirović i Dejan Knežević, kondicioni trener Bojan Antonić, lekar Aleksandar Ristanović, fizioterapeut Dragan Ristović, tim menadžer Igor Gačić, a ekonom Nenad Dragaš.

Povezana vest:  Galijani: Kad pogledam novine, pomislim da ispadamo iz lige

On je kao igrač nastupao za Novi Sad, Vojvodinu, Srbiju i univerzitetsku i A selekciju Jugoslavije. Trenersku karijeru počeo je 2000. godine, a u stručnom štabu reprezentacije je od 2010.

Zamenik sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije Perica Ognjenović zahvalio je došadašnjem selektoru Aci Kovačeviću na svemu što je doprineo za razvoj futsal reprezentacije Srbije.