Zlatni olimpijac Srbije u rvanju Davor Štefanek otvorio je danas u selu Botoš kod Zrenjanina u Osnovnoj školi „1. Oktobar“ sportsku salu čija je izgradnja počela još 1988. godine. Dom sportova, kako salu nazivaju meštani, nazvan je po Aleksandru Aleksejeviču Kareljinu, jednom od najboljih ruskih rvača, devetostrukom svetskom i trostrukom olimpijskom šampionu.

Na svečanosti je pročitan telegram Kareljina (49) koji je poručio da je otvaranje sale perspektiva za bavljenje sportom, za vaspitanje mladih i uspostavljanja pravih vrednosti i zdravog načina života.

Povezana vest:  Konovalov: Osvojio sam titulu sa polomljenim rebrom

Botoš je sportsko selo, čiji su žitelji uspešni stonoteniseri i rvači od kojih je i potekla inicijativa da se sportska sala dobije imen najboljeg rvača. Vrpcu su presekli ataše za kulturu Ambasade Rusije Kiril Kirša, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Saveta mesne zajednice „Botoš“ Branislav Lazić .

Gradonačelnik Zrenjanina rekao je da Grad završava poslove koji nisu rešavani godinama, da ulaže u sport i sportsku infrastrukturu, na šta je ponosan, a posebno danas kada meštani Botoša dobijaju salu posle skoro trideset godina.Predsednik Saveta Branislav Lazić rekao je da školu pohađa 170 đaka, da se ove godine rodilo 30 dece i da će sportska služiti i deci i sportistima i iz okolnih sela.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović osvojila zlato u Istanbulu