Predstavnici klubova koji će učestvovati u Regionalnoj bokserskoj ligi, a koja počinje 4. marta, ponovo će se sastati u ponedeljak, 16. januara u Zagrebu. Biće ovo još jedan u nizu sastanaka pre nego što startuje takmičenje o kome se godinama unazad priča u bokserskim krugovima na teritoriji bivše Jugoslavije.

Ovoga puta domaćin će biti bokserski klub „Sesvete“, a očekuje se dolazak svih članova Upravnog odbora Regionalne bokserske lige, kao i direktora takmičenja. Na sastanku će biti dogovorene pojedinosti u vezi sa osnivanjem firme koja će na određeni način i kroz određene aspekte voditi ovo takmičenje, kao i konačno utvrđivanje kalendara za prvi deo sezone.

Povezana vest:  KARATE, PRVI DAN 45. EVROPSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE, Dve medalje na startu

Regionalna bokserska liga je veoma kompleksan i ambiciozan projekat pokrenut od strane određenog broja entuzijasta sa teritorije četiri države. Iako je do skoro mnogima ova ideja izgledala kao nešto nedostižno i neodrživo, regionalno takmičenje u boksu je spremno da počne i sledeće godine bude još bolje i kvalitetnije. Ipak, do tada, sledi sastanak u Zagrebu, zatim verovatno još jedan neposredno pre 4. marta i prvog udarca gonga koji će označiti početak istorijskog takmičenja čiji će najvažniji cilj biti promocija i popularizacija boksa u regionu, kao i što bolji pojedinačni rezultati na međunarodnoj sceni.

Povezana vest:  Otvorena istraga protiv boksera Feliksa Šturma zbog dopinga