Tijana Bogdanović (-53kg) osvojila je srebrnu medalju na US Open-u, G2 turniru u Las Vegasu! Za olimpijsku vicešampionku ovo je prvi turnir posle Rija na kojem učestvuje posle višemesečne pauze. Drugog dana ovog turnira Serđa Stević (-55kg) je osvojila zlato, i to na prvom turniru u svojoj juniorskoj sezoni. Mlada i perspektivna takmičarka, inače zlatna sa evropskog kadetskog prvenstva prošle godine, dokazala je da je prava naslednica naših olimpijki i da imamo još jednu damu u ovom sportu od koje očekujemo značajne rezultate.

Tijana je na startu savladala Brazilku Limu sa 11:5, zatim je bila bolja od Ruskinje Kudrajšove 9:3, da bi u četvrtfinalu savladala Kanađanku Braun 8:5. U polufinalnoj borbi je bila bolja od Kineskinje Li 8:7, ali je finalna borba krenula drugačijim tokom od očekivanog. Protivnica je trofejna Tajlanđanka Wongpata, inače bronzana sa OI u Riju u kategoriji do 49 kilograma. Tajlanđanka je ovog puta bila ubedljiva I slavila je 24:7.

Povezana vest:  Džordž Lukas: Keri Fišer je bila "jedna u milijardu"

– Prvo takmičenje posle Olimpijskih igara je prošlo sa srebrnom medaljom. Zadovoljna sam rezultatom, ali ne i finalnom borbom. Borila sam se više puta sa Tajlanđankom, ali izgleda da još uvek nisam našla pravo rešenje za nju. Ovo je bilo još jedno dobro iskustvo za mene, i potrudiću se da analiziram svoje greške i sledeći put ispravim to. Navijam za preostale takmičare, očekujemo još medalja pored Serđinog zlata i mog srebra – ističe Tijana.

Povezana vest:  MUAY THAI, Janjoš povređen

Dragan Jović smatra da ima dosta mesta za napredak budući da je akcenat ove godine na Svetskom prvenstvu u Koreji.

– Zadovoljan sam rezultatom s obzirom na to da od Rija nije radila ni jedan turnir. U finalu je bilo dosta propusta čemu je sigurno doprinela i vremenska razlika, odnosno đzet leg. Posle četiri teške borbe na red je došla najbolja i tu se loše završilo po nas. Sledi analiza i nadam se novi susret pre svetskog prvenstva – ističe Jović.

Osim Tijane borili su se i Marko Đuričić (+87kg) koji je na startu pobedio Gudmunsona sa Islanda 14:9, dok je u drugom kolu poražen od Nigerijca Isoufoa, srebrnog sa OI u Riju, sa 19:3. Nađa Savković (-67kg), devojka koja je prošle godine osvojila bronzanu medalju na svetskom juniorskom prvenstvu, u prvom kolu je pobedila Portorikanku Hover sa 7:6, ali je već u narednom poražena od Norvežanke Dingeland 13:12.

Povezana vest:  TEKVONDO, Završene pripreme reprezentacije na Kopaoniku

Poslednjeg takmičarskog dana na tatami izlaze seniori: Milica Mandić (-73kg) i Aleksandra Radmilović (-57) bore u petak. Kao i Tijani, i Milici je ovo prvi turnir posle Olimpijskih igara. Konkurencija u kategoriji do 73 kilograma nije naivna, budući da je US Open prva stanica na kojoj vrhunski borci mogu da se oprobaju na tatamiju po novim pravilima.