Srpski bokser Marko Nikolić savladao je, na poene, posle šest rundi Bojana Radovića u kategoriji do 81 kilograma, u okviru Kalemegdan boksing najta. Bokserski spektakl na Malom Kalemegdanu, u organizaciji “ Balkan Boxinga” pred punim tribinama.

U sjajnom ambijentu i atmosferi na kome bi pozavideli mnogi svetski boks centri i manifestacije pobede su zabeležili Nikolić, Stanojević, Živanović na poene, dok su do pobede nokautom došli Čolović u trećoj, odnosno Gurdijeljac u četvrtoj rundi.

Meč večeri bio je u poluteškoj kategoriji gde je viđena odlična borba između Marka Nikolića I Bojana Radovića. Posle šest rundi, slavio je, ubedljivo na poene Nikolić.

Povezana vest:  12. EVROPSKO PRVENSTVO U FORMAMA, Jasnić: Dobrom organizacijom do medalje

– Zadovoljan sam borbom i pobedom koju sam ostvario pod zvezdanim nebom kalemegdanske tvrđave u mom Beogradu, a pobedu posvećujem deci oboleloj od raka, za koju sam se večeras i borio. Ovo je moja 16. pobeda u karijeri, bez poraza i dodatni motiv da nastavim putem kojim sam krenuo do konačnog cilja, a to je evpropski i svetski šampionski pojas. Nije bilo lako u ringu protiv sjajnog Bojana Radovića koji je iskusan borac i koji iza sebe ima veliki broj profi mečeva. Znao sam da će ovaj meč biti izuetno težak, spremao sam se na veliku i tešku borbu koja je na kraju i viđena, kidali smo jedan drugog do poslednjeg gonga. Atmosfera je bila fantastična kao i mnogobrojna publika koja je ispunila Mali Kalemegdan. Zahvaljujem se svima koji su došli da me podrže, kao i ovu boks veče i Nenadu Borovčaninu na sjajnoj organizaciji ovog spektakla. I sad nema stajanja, idemo dalje u nove pobede – zaključio je Nikolić.

Povezana vest:  TEKVONDO, Polaganje za majstorska zvanja

I tako, posle duže vremena viđeno je pesničenje u srpskoj prestonici. Boks je bio više nego solidan s obzirom da su se među konopcima našli domaći takmičari. Takmičar iz Novog Pazara Šerif Gurdijeljac nije imao dostojnog protivnika da bi pokazao svi lepršavost profesionalnog boksa jer je upravo taj meč bio planiran da traje 12 rundi.

Povezana vest:  Jagodina 24. februara epicentar srpskog boksa