karate_atinaKARATE

PRVI DAN 45. EVROPSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE

Dve medalje na startu

 

U Atini je počeo 45. šampionat Evrope za seniore. Učestvuje 39 zemalja, a boje Srbije na ovom takmičenju brani 23 sportista koji se nadmeću u borbama i katama, pojedinačno i ekipno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Već prvog dana iz glavnog grada Grčke su stigle lepe vesti. Dejan Umićević borbe, +84kg) osvojio je srebrnu medalju, dok se bronza našla oko vrata kataša Dejana Pajkića.

Povezana vest:  WWG MMA CHALLENGE BELGRADE 2012, Pavle Tomić želi revanš sa Čiritovićem, Popović za drugu pobedu

Na putu do finala Umićević je pobedio Poljaka Panasiuka (2:0), Portugalca Diasa (1:0). U 3. kolu sudijskim preglasavanjem savladao je jednog od najboljih svetskih boraca, višestrukog osvajača medalja sa Evropskih i Svetskih šampionata Spiridona Margaritopulosa. U polufinalu je bio bolji od odličnog Italijana, takođe nosioca medalja, Maniskalkoa (3:0), da bi u finalu poklekao pred Nemcem Hornom 2:0.

Dejan Pajkić je napravio istorijski uspeh osvajanjem bronzane medalje u katama u pojedinačnoj konkurenciji. To je prva medalja za naš karate od 1985. kada se naši sportisti takmiče pod okriljem EKF i WKF. U 1. kolu je pobedio takmičara iz Azerbejxana 5:0, da bi u drugom pretrpeo poraz od odličnog Španca 5:0. U repasažu je zabeležio tri pobede. Savladao je Čeha (5:0), Grčka (3:2) i u odlučujućem meču za bronzanu medalju bio je bolji od Nemca 4:1.

Povezana vest:  Turnir "Milić Rašović - Migo" za vikend u Šumicama

Prvog dana na tatami su izlazili i Marija Madžarević (kate), Tamara Filipović (borbe do 68kg), Ivana Filipović (borbe, +68kg), Stefan Ivanović (borbe do 75kg) i Miloš Jovanović (borbe do 84kg). Najbliži odličju bio je Jovanović koji je u 4. kolu poražen od takmičara iz Turske.

 

1. kolo pobedio takmičara iz Azerbejdžana 5-0
2. kolo poražen od takmičara iz Španije 0-5
1. repasažno kolo pobedio takmičara iz Češke 5-0
2. repasažno kolo pobedio takmičara iz Grčke 3-2
3. repasazžo kolo, u borbi za treće mesto pobedio takmičara iz Nemačke 4-1

Povezana vest:  Ministirka ugostila delegaciju Kjokušinkaji saveza Srbije i Japana