XVI Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2017, tekvondo turnir G1 kategorije, jednog od najjačih u ovom delu Evrope, održaće se 14. I 15. oktobra u Hali Pionir.

Duga tradicija ovog turnira i veliki broj prijavljenih takmičara (preko 1000 takmičara iz 48 zemalja) pokazuje da je tekvondo sve popularniji u našoj zemlji. Činjenica je da su tome doprinele i uspesi olimpijske šampionke i svetske prvakinje Milice Mandić, olimpijske vicešampionke Tijane Bogdanović i svetske šampionke Vanje Stanković.

Povezana vest:  DŽUDO, 3. SRBIJA OPEN, Uzbekistanac Tangrijev najbolji

– Veoma sam zadovoljan prijavama, više od 1000 sportista se prijavilo iz 48 zemalja. Prvi put dolaze takmičari iz nekoliko zemalja iz kojih do sada nisu dolazili. To samo govori da svake godine naš turnir podiže kvalitet i da je jedan od obaveznih stanica u planu i programu brojnih evropskih i svetskih boraca koji sakuljaju poene za olimpijsku listu – ističe Dragan Jović, direktor turnira.  – Drago mi je da na turnir dolazi i Stiven Lopez iz Amerike koji je legenda tekvondo sporta, petostruki svetski prvak dvostruki olimpijski šampion i osvajač bronzane medalje na OI.

Povezana vest:  TEKVONDO, Nadica Božanić zlatna na kadetskom EP

Na ovom turniru nastupiće neki od najboljih boraca sveta. Ne samo iz naše zemlje već celog sveta, budući da svaki turnir donosi određen broj bodova za svetsku i olimpijsku listu.

U subotu će se održati takmičenje za kadete i neke juniorske kategorije. U nedelju na borilišta izlaze seniori, i preostale juniorske kategorije. Četvrtfinala i polufinala su od 16 sati, a finala počinju oko 18 časova.

Povezana vest:  Nemeš: Dobro smo putovali, sad skidamo kile

Nadamo se da ćete biti u mogućnosti da nas posetite i uživate u spektaklu koji će prirediti vrhunski borci iz celog sveta. ULAZ JE BESPLATAN i pozivamo ne samo gledaoce već i medije da nas posete tokom dva dana turnira.