Trećeg dana na Evropskom klupskom šampionatu u Turskoj Serđa Stević (junior do 59kg) osvojila je zlatnu medalju!

-Serdja je potvrdila kvalitet i na ovom takmičenju. Nije bilo lako ni u jednoj borbi ali pravi borci se u teškim momentima izdižu. Sada imamo dve zlatne, dve srebrne medalje i jednu bronzanu. Za ekipini plasman među tri ekipe u totalu neophodno je da nam seniorke sutra osvoje još tri zlatne medalje – istakao je Dragan Jović.

Aktuelna juniorska evropska šampionka posle četiri uspešne borbe okitila se zlatom I još jednom pokazala dominantnost.

Povezana vest:  KARATE, Povređeni u dobrom stanju

-Zadovoljna sam današnjim mečevima i rezultatom. Sve su mi protivnice bile totalno taktički različite pa je bilo malo teže nametnuti svoj stil na početku borbe. Skoro svaku borbu sam rešavala u drugoj i trećoj rundi. Ovo je još jedno lepo i korisno iskustvo za mene, a prave pripreme za svetsko juniorsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre mladih tek predstoje. Imala sam i nekih propusta na kojima ću sada raditi – rekla je Serđa.

Dimitrij Nagaev (senior do 58kg) je poražen u trećoj borbi, Strahinja Damnjanović (senior, do 68kg) zaustavljen je u drugom kolu, dok je Budimir Krivokuća (senior do 74kg) stao na startu. Bogdan Bulat (junior do 55kg) je tesnim rezultatom izgubio u borbi za medalju.

Povezana vest:  Sombor domaćin 63. „Zlatne rukavice“ pod strogim merama zaštite, juniori kreću u borbe za medalje u Sofij

-Nagaev je pobedio dva sjajna Kazakstanca i izgubio od Moldavca koji je poznat i dobar borac. Takodje je Strahinja Damnjanović posle sjajnog prvog meča sa Azerbejdžancem izvanredno odradio borbu i sa jednim od najvećih ruskih talenata u ovom momentu, momkom koji je bio na Gren slemu i osvajao svetske i evropske medalje. Izvanredan meč i pokazao da na njega možemo računati. Takođe, Bogdan Bulat je posle dve pobede izgubio u borbi za medalju od iskusnijeg Kazakstanca. Sutra nam je poslednji dan i nadamo se i najuspešniji – istakao je Jović.

Povezana vest:  DŽUDO, Udovičić otvorio Evropski seniorski džudo kup

Poslednjeg takmičarskog dana bore se devojke u seniorskoj konkurenciji, a za Galeb to znači da neki od najvećih aduta izlaze na tatami: Milica Mandić, Tijana Bogdanović, Vanja Stanković, Aleksandra Radmilović, Nađa Savković, Iris Jović Vujaković i ostali.