Šampionat Srbije u boksu 2018 (pojedinačno) koje se održava u Jagodini u hali Jassa ušlo je u samu završnicu. Nakon kvalifikacija koje su okupile preko 130 takmičara iz 61 kluba u Srbiji u svim kategorijama, i koje su pokazale da je boks ušao u novu fazu života na našim prostorima, vreme je za najvažnije borbe, one koje donose medalje.

Kvalifikacije (starovale 21. februara) su protekle u izvanrednim borbama i velikoj posećenosti ljubitelja plemenite veštine, preko 1000 gledalaca svakog dana takmičenja.

Povezana vest:  Huk protiv Largetija za titulu u WBO verziji

Organizator šampionata je Bokserski savez Srbije sa generalnim sponzorom kompanijom Telekom Srbije, dok je pokrovitelj grad Jagodina. Finalne borbe kreću 24. februara u 18.30 časova, tv prenos počinje u 19:00 časova na TV Sportklub 3, čime će cela bivša Jugoslavija imati priliku da uživa u borbama najboljih boksera iz Srbije.

Na samom finalu, u kome će Srbija dobiti najbolje boksere u osam težinskih kategorija, očekuje se prepuna hala, a da ćće medalje zaista imati pravi sjaj govori i činjenica da su svi finalisti imali borbe od četvrtfinala, a neki i od osmine finala. Bokseri su pokazali izuzetnu hrabrost i fizičku pripremljenost, što garantuje atraktivne i velike borbe u samim finalima.

Povezana vest:  OI 2016, Štefanek: Tek ću da shvatim šta sam uradio

Pored ringa u finalnoj noći boks spektakla u Jagodini sedeće i legende ex YU ringa: Dragomir Vujković, Mirko Puzović, Slobodan Kačar, Milivoje Labudović i Bratislav Ristić.

Spektakl će začiniti posebna scenografija, rasveta i scenski efekti posebno pripremljeni za finale.

Nakon Pojedinačnog prvenstva Srbije 2018, najbolje boksere očekuje meč protiv Slovenije koji će biti održan u Lazarevcu 3. marta, nakon čega srpski reprezentativci nastavljaju pripreme za Evropski šampionat u Rumuniji.

Povezana vest:  TEKVONDO, Osvojeno 19 medalja na Croatia Openu