branislav_kuruca_1TEKVONDO

Branislav Kuruca 10 na SP u formama

 

Na završenom petom Svetskom Taekwondo Poomsae (forme) prvenstvo u Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana, ponovo je poslednjeg dana SP donelo radosne vesti za srpski tekvondo sport. Branislav Kuruca, član Tekvondo kluba Beograd u konkurenciji seniora dva zauzeo je 10. mesto u kategoriji 38 učesnika. Nakon kvalifikacija, u polufinale je išlo 19 takmičara, a Branislav je bio na 12.poziciji. Posle polufinalnog nastupa za prolaz među najboljih 8 ga je delilo svega 0.04 poena.

Povezana vest:  DŽUDO, Fortije eliminisao Mrvaljevića

Branislav je više godina unazad naš dokazano najkvalitetniji takmičar u ovoj disciplini. Iako mnogo puta osporavan, njegov kvalitet se ponovo dokazao. Na prošlogodišnjem Evropskom šampionatu je takođe zauzeo 10.mesto, ali obzirom da je ovo bio nastup na Svetskom šampionatu 10. mesto ima mnogo veći značaj. Godinama unazad se ulaže u njegov razvoj. Nastupi na mnogim takmičenjima van Srbije i rad sa jednim od najboljih svetskih stručnjaka Ky Tu Dangom je pokazalo da je ovo jedini ispravan način rada.

Povezana vest:  JUDO, MEMORIJALNI TURNIR „TROFEJ ZVONKA OSMAJLIĆA“, Kukolj neprikosnoven

-Beogradski tekvondo savez već dve godine unazad ima konstantnu saradnju sa ovim eminentnim svetskim stručnjakom koji je na ovom svetskom šampionatu obavljao funkciju stručnog savetnika i supervizora što dovoljno govori o njegovom kvalitetu – rekao je Šejn Maglić, predsednik Tekvondo Asocijacija Beograda.

-Nažalost u našem državnom savezu to nije prepoznato pa TAS sa ovakvim stručnjacima ne ostvaruje saradnju koja nam je po mom mišljenju jako potrebna. U Srbiji postoji dobar broj takmičara sa velikim predispozicijama za rezultat, međutim nova politika Tekvondo Asocijacije Srbije je takva da već ostvareni rezultati se ne poštuju i ne smatra se da način kojim su ostvareni je pravilan. Mi ćemo nastaviti da pružamo podršku sportistima koji žele i koji ulažu u svoj napredak, a smatramo da nam je to i obaveza i da će to dovesti do još boljih rezultata –veli Maglić na kraju.

Povezana vest:  MMA, U HALI SPORTOVA ODRŽAN „TESLA FAJTING ŠAMPIONAT“, Veličković na putu do Denvera