karate_reprezentacija_srbijeKARATE

U SUSRET SVETSKOM PRVENSTVU ZA SENIORE

Srpski tim za Arenu

 

Jubilarno, 20. Svetsko prvenstvo za seniore u karateu održaće se u „Beogradskoj areni“ od 27. do 31. oktobra. Okupiće oko 2.000 takmičara iz celog sveta, a selektori Srbije su objavili i konačni spisak reprezentativaca.

Predrag Stojadinov, selektor Srbije u borbama muškaraca odlučio se za devet takmičara. U kategorijama će raditi Stefan Joksić (do 60kg), Valentin Popa (do 67kg), Miloš Jovanović (do 75kg), Slobodan Bitević (do 84kg) i Dejan Umičević (+84kg). U timu će, uz Jovanovića, Bitevića i Umičevića raditi i Nikola Jovanović, Miloš Vuković, Dimitrije Jerković i Miloš Živković.

Povezana vest:  MMA, TESLA FAJTING ČEMPIONŠIP 2, Sve je spremno za spektak!

Selektor dama u borbama Miodrag Zečević je izabrao šest devojaka koje će se takmičiti u Areni. U kategorijama će raditi Biljana Stojović (do 50kg), Katarina Strika (do 55kg), Sanja Cvrkota (61kg), Tamara Filipović (do 68kg) i Ivana Filipović (+68kg). U ekipi će raditi Stojović, Strika, Tamara Filipović, Maja Jovanović i Ivana Filipović.

Selektor muškaraca Petar Kosanović je odlučio da u pojedinačnoj konkurenciji Srbiju predstavlja Dejan Pajkić, dok će u timu raditi Dragan Stojnić, Predrag Đondović i Ivan Kunevski.

Povezana vest:  TEKVONDO, 16. Trofej Beograda 14. novembra

Selektor dama Ninoslav Glišić se odlučio za Mariju Madžarević u pojedinačnoj konkurenciji, dok će tim činiti  Ivana Stepanović, Ana Kanjuh i Dunja Žerajić.