milos_krasic_juventusJuventus se nada da će Krasić izbeći kaznu

 

Uprava i stručni štab fudbalskog kluba Juventus nadaju se da srpski reprezentativac Miloš Krasić neće biti kažnjen zbog simuliranja penala na utakmici sa Bolonjom.

-Bio je instinktivan potez. Krasić je pošten dečko. Lično bih bio veoma ljut kada bi on bio suspendovan – kazao je trener Del Neri, a sličnog mišljenja je i izvršni direktor kluba Žan-Klod Blan.

Povezana vest:  Ronaldo: Barselona je neverovatan tim

-Podsetiću da Miloš ima reputaciju čistog igrača, koji poštuje pravila. Ko god bude odlučivao o jučerašnjem slučaju trebalo bi da to ima na umu – rekao je Blan.

Krasić je uspeo da prevari sudiju meča u Bolonji i izdejstvuje penal za Juventus, iako je snimak pokazao da ga je protivnički odbrambeni fudbaler Danijele Portanova jedva dodirnuo. Golman Bolonje Emilijano Vivijano odbranio je, ipak, šut Vinčenca Ijakinte sa bele tačke, pa je utakmica na kraju završena bez golova.

Povezana vest:  Del Pjero se oprostio od navijača Juventusa

Uprava italijanske Serije A ima pravo da fudbalere kažnjava i ako sudija ne primeti sam događaj. Prošle sezone to se desilo napadaču Fiorentine Albertu Đilardinu posle gola koji je postigao rukom. Italijanski mediji zato spekulišu da bi Krasić mogao da bude suspendovan na dve utakmice, što znači da bi propustio i derbi sa Milanom narednog vikenda.

Povezana vest:  Inzagi i dalje trener Milana

-Miloš je posle meča bio vrlo potišten. On je osećajan momak, zna da je pogrešio. Pošto smo i promašili penal štete praktično i nije bilo – branio je saigrača vezista Juventusa Alberto Akvilani.

Nisu, međutim, svi u Juventusa bilo tako blagonakloni prema Krasiću.

-Moramo da sudijama pomažemo koliko god možemo – naveo je odbrambeni fudbaler torinskog kluba Leonardo Bonuči.