tekvondo_nis (2)TEKVONDO

Aktivacija sudijske komisije

 

Na inicijativu predsednika KBS „Naisus“ Anđelković Nebojše, a svesrdnu pomoć Tekvondo saveza Grada Niša i TK „Tabu“, organizovan je sudijski seminar u prostorijama Sportskog Saveza Niša.

– U cilju povećanja kvantiteta ali i kvaliteta tekvondo sudija u Nišu, kao novoformirani klub i članica Tekvondo saveza Grada Niša, imamo nameru da aktiviramo Sudijsku komisiju prvenstveno na gradskom nivou. Konstantnom edukacijom kao i treningom ćemo unaprediti rad kako postojećih tako i novih sudija, a time i kvalitet takmičara, koji će uporedo trenirati. Upravo situacionim treninzima nameravamo učiniti prvi korak ka formiranju ozbiljne edukativne institucije, koja će se baviti kako primerima vezanim za samo borilište i sportsku borbu, tako i za probleme sa kojima se sudije susreću. – rekao je Anđelković, prvi čovek KBS „Naisus“.

Povezana vest:  WWG MMA CHALANGE, Na Banjici se očekuju odlične borbe

Prvog vikenda decembra meseca se planira organizacija Regionalnog tekvondo Prvenstva (Prvenstvo Centralne i Jugoistočne Srbije) i to u disciplinama formi i borbi. U pripremi ovog takmičenja napraviće se prvi korak ka edukaciji sudija, te se planiraju dva praktična vikend treninga, gde bi se na očiglednom primeru pokazala sva aktuelna pravila verifikovana od strane Svetske tekvondo federacije. Četvrtkom će se održavati teorijsko predavanje, dok su petak i subota planirani za praktični deo seminara, na kojima će sudije uzeti tastere u svoje ruke i oprobati se po prvi put kao delioci pravde.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić srebrna na Grand priju u Maroku

Edukaciju će vršiti naš najistaknutiji niški sudija Dejan Živković, iza koga su najprestižnija takmičenja održana u Srbiji, počevši od privatnih turnira među kojima su Trofej Beograda i Galebov Trofej Beograda, preko KUP-ova i Prvenstava Srbije, pa sve do Balkanskog Prvenstva i Univerzijade.

– Ovaj način edukacije smatramo da je najbolji i najprimenjeniji naročito za sudije pripravnike, ali i za sve one koji učestvuju na ovakvim treninzima. Nadamo se da će ovo biti samo jedno od mnogih podučavanja, kao i da će se ovim i svim raspoloživim sredstvima nastojati da se kvantitet i naročito kvalitet sudija podigne na zavidan nivo – istakao je Dejan Živković.

Povezana vest:  DŽUDO, Dvoje najbolje rangiranih džudista ispali u prvom meču

– U prilog tome moram da pomenem i to da je upravo naš sudija na korak od dobijanja diplome Pravnog fakulteta u Nišu, čime se još jednom potvrđuje da je prava osoba predložena za ovu edukaciju – zaključio je Anđelković.