arsen_venger_vel_kzn_1Venger za poraz krivi sudije

 

Menadžer Arsenala Arsen Venger bio je besan posle poraza svoje ekipe u gostima kod Brage (2-0) u petom kolu grupe H Lige šampiona. Glavne krivce za takav ishod je pronašao u sudijama.

Portugalski je klub do pobede došao u poslednjih deset minuta pogocima Brazilca Mateusa čime se bodovno izjednačio sa Arsenalom. Oba kluba imaju po devet bodova, tri manje od vodećeg Šahtjora, ali topdžije su ipak u boljoj poziciji jer u zadnjem kolu dočekuju Partizan, dok Braga ide u Ukrajinu.

Povezana vest:  Savić: Imamo veliku prednost, ali fokus mora do kraja

Iako veruje u pozitivan ishod i plasman u osminu finala, Venger je ipak nakon utakmice bio ljut jer veruje da je njegova ekipa već u Portugaliji mogla da osigura prolaz dalje. Posebno se francuski stručnjak okomio na pete sudije koji stoje uz kazneni prostor i nadziru događaje u njemu.

-Emanuel Eboue je srušen u šesnaestercu, to je definitivno bio penal, ali sudije to nisu videle. Šta oni uopšte rade!? Kako to oni olakšavaju posao glavnom sudiji – sipao je pitanja Venger.

Povezana vest:  Venger: Imamo sve potrebno za titulu

Život Francuzu otežale su i povrede Ceska Fabregasa i spomenutog Ebouea.

-Fabregas je povredio zadnju ložu i teško je predvideti koliko ga dugo neće biti. Sigurno neće igrati u subotu protiv Aston Vile. Eboue me takođe zabrinjava, čini se da je u pitanju povreda ligamenata. To se dogodilo nakon oštrog starta koji, moram to da naglasim, nije sankcionisan – rekao je, još jedanput Venger i tako ponovo potkačio sudije.

Povezana vest:  Milojević: Zasluženo, zadovoljan sam