Reprezentativke Srbije u tekvondou Tijana Bogdanović i Milica Mandić obezbedile su danas plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, pošto su se plasirale u finale završnog Gran prija u Moskvi.
Kako je saopštio njihov klub Galeb, Bogdanović će u kategoriji do 49 kilograma za protivnicu imati Kineskinju Vu, a Mandić, u kategoriji preko 67 kilograma Kineskinju Dženg.
-Kraj godine i najjači turnir po običaju je finalni Gran pri. Ovaj ima poseban značaj jer se ovde rešava viza za Tokio. Još jedna dobra stvar je to što je Tijana ušla u finale preko izuzetnih konkurentkinja koje će to biti i u Tokiju. Milica je pobedom nad trostrukom svetskom šampionkom Britankom Bjankom Volden uspela da prekine dominaciju jedne od najboljih takmičarki. Volden je pobedjena u najboljem momentu za nas – rekao je sportski direktor i prvi trener Tekvondo asocijacije Srbije Dragan Jović.
Mandić je na svoj 28. rodjendan obezbedila treće učešće na olimpijskom turniru, dok će Bogdanović drugi put učestvovati na Igrama.
-Sutra imamo još finalne borbe i nadam se da će devojke i to izgurati – dodao je Jović.

Povezana vest:  Fjuri ostao bez licence, odrekao se titula