turnir_ceskaTEKVONDO

Četiri medalje za kraj sezone

 

Proteklog vikenda nastupom tekvondista Beograda na takmičenju u Češkoj završiena su takmičenja vezanim za inostranstvo . U Češkom gradu Pelhrimov, nastupila su četiri takmičara i na veliku radost vratili se sa četiri odličja. U konkurenciji oko 300 takmičara iz Nemačke, Austrije, Poljske, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Češke naši takmičari osvojili su tri druga i jedno treće mesto.

-Na 16.Božićnom Turniru nastupili su Aleksandra Radmilović i Vanja Zlatanović (Beograd)osvojivši drugo i treće mesto u svojim kategorijama, Budimir Krivokuća (TK.Dunav Borča) osvojivši drugo mesto i Jovan Gnjatović(TK.Banjica) koji je zbog povrede u drugoj rundi predao finalni meč i osvojio drugo mesto.  Davor Borodenko je ponovo predstavljao našu sudijsku organizaciju gde je zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu i zvanju Međunarodnog sudije bio sa Nemačkim sudijom zadužen za kontrolu i sprovođenje takmičenja – rekao je Šejn Maglić.

Povezana vest:  TEKVONDO, Orlovi pod znakom pitanja

Prvi čovek Tekvondo saveza Beograda zadovoljan je rezultatima u ovoj godini.

-Ove godine smo zahvaljujući finansijskoj pomoći i podršci Gradskog sekretarijata za sport i omladinu uspeli da ostvarimo sve predviđene planove za ovu godinu. Održana su dva stručna seminara, dobili smo međunarodnog sudiju, održali letnje pripreme, nastupili i pomogli nastupe takmičara klubova članica na preko 10 takmičenja u inostranstvu, povećali članstvo klubova u savezu, izvršili registraciju sportista i za kraj sezone 26. decembra održaćemo Tehničko prvenstvo Beograda za sve selekcije – rekao je Šejn Maglić, predsednik Tekvondo saveza Beograda.

Povezana vest:  DŽUDO, Mrvaljević eliminisan u trećem kolu

-U skladu sa planovima Sportskog saveza Beograda i Gradskog sekretarijata nadamo se pomaku u kategorizaciji sportova  što bi nam umnogome pomoglo u ostvarivanju zacrtanih planova popularizacije tekvondo sporta i omasovljenja članstva  klubova. Pred nama je usavršavanje trenera i stručnjaka u sportu u skladu sa Zakonom kao i samih sportista bez kojih je sve ostalo nebitno. Nama je glavni cilj popularizacija sporta među mladima i njihovo usmerenje, a onda na scenu stupa Republički savez koji bi trebalo da ima precizne planove za rad sa talentima za ostvarivanje vrhunskih rezultata.  Odavno smo tražili podršku od strane Republičkog saveza za tehničku organizaciju Evropskog studentskog šampionata, što bi umnogome doprinelo popularizaciji tekvondo sporta u Beogradu,nažalost mesecima ne dobijamo nikakav odgovor. Nadamo se da će se u budućnosti poboljšati komunikacija na relaciji Republički savez – regionalni savezi, uprkos tome što po Statutu Republičku organizaciju čine klubovi što je redak slučaj u našim sportskim savezima – završio je Šejn.

Povezana vest:  WWG MMA CHALANGE, Na Banjici se očekuju odlične borbe