Najbolji sportista za 2010 Marko Stojanovic i Svetlan SkenderovskiAŠIKARA KAIKAN

Uspešna godina!

 

Ašihara savez je ostavio iza sebe veoma uspešnu godinu.Učešćem na šest takmičenja koji su imali međunarodni karakter osvojeno je sve ukupno 28 medalja, od toga 11 zlatnih, sedam srebrnih i 10 bronzanih medalja.

Prvo takmičenje je bilo početkom 2010. u organizaciji ful kontakt kjokušinkai saveza Srbije, a Ašiharisti su osvojili dve medalje: Sandra Spasić u kategoriji kata zlatnu medalju i Željko Vuković u borbama, do 70 kg srebrnu medalju.

U Aprilu je usledilo istorijsko učešće ašiharista na 16.-om Sabaki Čalendž Spirit takmičenju, svetskom prvenstvu za ašihariste, gde je Marko Stojanović u kategoriji do 85 kg osvojio bronzanu medalju.

Povezana vest:  TEKVONDO, KUP SRBIJE NA BANJICI, Uspešna provera za juniore

Ovo je bio prvi i najveći uspeh do sada ostvaren na ovom takmičenju a svakako će biti najznačajniji u istorijatu Ašihara sporta.

Deveto otvoreno prvenstvo Mađarske svakako nije prošlo nezapaženo od strane srpskih reprezentativaca jer su na tom takmičenju u maju, u predgrađu Budimpešte, osvojili četiri zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje.

Medalje su osvojili sledeci reprezentativci: Ana Anđelić poletarci-srebrna, Maša Čačija pionirke-bronzana, Rastko Anđelić pioniri-zlatna, Katarina Stanisavljević juniorke-bronzana, Miloš Bešević juniori-zlatna, Milan Bojić seniori -75 kg-zlatna, Miloš Robović seniori +90 kg-zlatna, Vuk Ribić seniori +90 kg-srebrna i Vladimir Paunović seniori +90 kg-bronzana.

Bogan Vujovic, Svetlan Skenderovski, Katarina StanisavljevicAšiharisti su uzeli učešće na još jednom kjokušin turniru, ovoga puta u organizaciji kjokušinkai budokai saveza Srbije. Tada je uspeh bio: Mladen Paunović zlatna medalja, Vladimir Paunović srebrna medalja B klasa apsolutna kategorija, Bogdan Vujović kategorija juniora zlatna medalja.

Povezana vest:  MMA DOPING KONTROLA, Overeem prošao doping test!

Oktobar mesec je bio rezervisan za četvrti beogradski Ašihara trofej koji je bio veoma zapažen sportski događaj za 2010 godinu. Uspeh Ašiharista zajedno sa kjokušin borcima dva saveza full kontakt kjokušinkai saveza Srbije i kjokušinkai budokai saveza Srbije, koji su zajedno predstavljali jedinstvenu ful kontakt reprezentaciju Srbije je bio fantastičan. Srbi su osvojili četiri zlatne medalje, tri srebrne i šest bronzanih medalja.

Povezana vest:  Davor Štefanek najbolji rvač sveta

Rezultat 4-tog Bg Trofeja:

bronzana medalja:

1.Katarina Stanisavljević,

2.Jelisaveta Mandarić,

3.Velimir Radosavljević,

4 Dejan Domanović,

5.Dragan Jokić

6.Vuk Ribić .

srebrna medalja:

1.Uroš Majstorović,

2.Marko Đukić

3. Andrija Božović

zlatna medalja:

1.Bogdan Vujović,

2. Stefan Pešić,

3.Slaviša Obradović

4. Milovan Đeković

Na kraju godine, na trećem prvenstvu Evrope za kadete i juniore održanom u decembru letonskom gradu Riga, Katarina Stanisavljević je u kategoriji juniorki 16-17 god. do 51 kg osvojila srebrnu medalju a  Bogdan Vujović je u kategoriji juniora 16-17 god u apsolutnoj kategoriji osvojio bronzanu medalju.

Na 4-toj godišnjoj skupštini zaključak Svetlana Skenderovskog na kraju izveštaja o radu je bio:“Neka ovako bude zauvek“.