Sudar “večitih”, komšija BK Metalca iz Valjeva i BK Loznica iznova i iznova je poslastica za sve ljubitelje plemenite veštine. Ovaj put “ljute rivale” gledamo u polufinalu Bokserske lige Srbije, meču koji je zakazan za  25. jun 2020. u Valjevu uz direktan prenos na TV Arena (sa početkom u 20:00 časova).

Domaćin i aktuelni šampion Bokserke lige Srbije BK „Metalac“ koji je izdominirao u prethodnoj sezoni 2018/19. uveren je da će šampionski trofej zadržati u svojoj kući.

Gosti iz Loznice smatraju suprotno, najavljuju žestoke borbe kao i da će prekinuti zlatni niz komšija i preuzeti lentu šampiona. Jedno je sigurno, da će meč u gradu na četiri reke obilovati vrhunskim borbama koje će se dugo prepričavati.

Povezana vest:  Milica Mandić I Dragan Jović ulaze u Kuću slavnih

 Super liga BSS 2019/20. bila je podeljenja u dve grupe. Grupa A: Sombor, Radnički Beograd i Metalac Valjevo, Grupa B: Loznica, Radinčki Kragujevac, Vojvodina, Naissus.

Polufinale pored Valjevaca i Lozničana izborili su BK Radnički iz Beograda I BK Naissus iz Niša. Drugo polufinale, takođe sa direktnim TV prenosom zakazano je za 27. jun u kultnoj hali na Crvenom krstu.

Revanš mečevi zakazani su za 2. jul kada će Loznica ugostiti Metalac, odnosno 4. jul kada će Nišlije dočekati Beograđane.

Prvi meč finala Bokserske lige Srbije pod pokroviteljstvom MTS-a u planu je 9. jula, sledi drugi meč 12. jula, a ukoliko bude potrebe i za trećim odlučujućim susretom on će biti održan 16. jula 2020.

Povezana vest:  TEKVONDO, PRVENSTVO SRBIJE U FORMAMA

“Boks ponovo živi, to je najvažnije. Uz sve probleme sa kojima se susreo sport na celoj planeti izazvane pandemijom virusa korona, uspeli smo da konsolidujemo redove i obezbedimo nastavak, zapravo finiši Lige za ovu sezonu. Prethodna godina, koja je bila godina povratka nakon deceniju i po pauze kada je Ligaško takmičenje u pitanju, vratila je veru u boks u našoj zemlji. Radili smo punom parom, kao što to i danas činimo, kako bi boks ponovo dobio onaj stari sjaj koji je imao pre tri decenije na našim prostorima. Svesni smo da je to dug i težak proces, ništa ne može preko noći, ali nećemo odustati, jer smo isto tako svesni da se iz svakog problema, uz ogromno zalaganje i trud može izaći kao šampion, a mi upravo to imamo za cilj. Korak po korak i popet ćemo se na vrh planine u čije osvajanje smo krenuli pre tri godine, boks u Srbiji će ponovo imati velike šampione i tražiće se karta više” – istakao je direktor Bokserske lige Srbije Marjan Cvetković.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE, Bokseri Radničkog najuspešniji na prvenstvu Srbije