nikola_stevanovic_vs_kasteluci

ODBRANA INTERKONTINENTALNOG PRVAKA U IBF

Nikola Stevanović dočekuje Ajub Nafzija

 

Srpski bokser Nikola Džoni Stevanović (24) je pred novim iskušenjem u profi boks karijeri. Momak koji je samo sa 17 godina zakoračio u profesionalne vode, a već sa 19 postao prvak sveta u polusrednjoj kategoriji u petak 18. maja 2012. u Hali sportova u Novom Beogradu brani šampionski pojas interkontinentalnog prvaka u IBF verziji.

Protivnik srpskog asa biće 32-godišnji Francuz Ajuz Nefzi, nezgodan bokser, koji je u karijeri ostvario 17 pobeda (3 tehničkim nokautom), uz samo jedan poraz.

Povezana vest:  Borovčanin se priprema na Zlatiboru!

Stevanoviću je duel sa Nefzijem samo usputna stanica na putu do svetskog trona. Džoni je trenutno treći na listi izazivača, a na jesen ove godine će se boriti za titulu prvaka sveta!

I taj duel će najverovatnije biti organizovan u Beogradu, a iza ovog spektakla stoji legendarni Dok King, nekadašnji promoter Muhameda Alija, Majka Tajsona, Džordža Formera, Ivandera Holifilda… Iako ima 81. godinu King je i dalje veoma aktivan u svetu boksa.

Sa trenerom i menadžerom Ljubišom Ignjatovićem Čupom, srpski bokser se vredno priprema za odbranu titule. Odmor je za Nikolu misaona imenica, ali Stevanoviću ništa nije teško, jer zna da samo mukotrpnim radom može da ostvari cilj i jednog dana postane šampion sveta.

Povezana vest:  MEČ ZA IBF POJAS, Stevanović lakši od propisane težine

– Spreman sam više nego ikad – ne ostavlja dilemu Stevanović, koji u profesionalnoj karijeri ima 22 pobede i po jedan poraz i remi. – Poslednja tri meseca pakleno se spremam, a u trenažnom procesu sam već pola godine. O Nefziju znam da je pokretljiv borac i da ima 17 pobeda i samo jedan poraz. Očekujem dobru borbu i naravno odbranu pojasa. Očekujem veliku podršku publike, nadam se da će dvorana biti puna i da će svi koji dođu prisustvovati pravom spektaklu.

Povezana vest:  Bokseri Srbije na pripremama od Elbrusa do Zlatibora

Organizatori iz “Čip Boksing promoušna” najavljuju spektakl, a pored meča Stevanovića i Nefzija, biće održano i pet zanimljivih uvodnih borbi.

Meč za interkontinentalnog prvaka u IBF verziji će biti direktno prenošem na Sport Klubu plus u petak 18. maja od 20 časova, a o dešavanjima koji će prethoditi duelu Stevanovića i Nefzija bićete blagovremeno obavešteni.