tkv_beograd_2011

TEKVONDO

Dobar početak sezone za beogradski tekvondo

 

Za početak novog takmičarskog perioda Beogradski tekvondo savez odabrao je nastup svojih takmičara na dva takmičenja u Zagrebu.  U Subotu 05.Februara održan je „Plemeniti taekwondo turnir Zaprešić 2011“. Takmičenje je humanitarnog karaktera a učešće je uzelo skoro 500 takmičara iz zemalja bivše Jugoslavije.

-Izabrali smo ovo takmičenje zbog blizine, sličnog kvaliteta takmičara našem i malim troškovima za učešće. Poveli smo troje takmičara i ostvarili nama zadovoljavajući rezultat za start nove sezone. Andrijana Ćirić u seniorskoj konkurenciji je poražena u finalnoj borbi od strane domaće takmičarke i time osvojila drugo mesto na ovom turniru. Aleksandra Radmilović je u juniorskoj konkurenciji do 59 kg posle tri pobede zauzela prvo mesto na pobedničkom postolju, a naš treći takmičar sa najmanje iskustva do sada, je takođe posle dve pobede osvojio prvo mesto u svom debitantskom nastupu u seniorskoj konkurenciji do 74kg – rekao je Ljubiša Rakić.

Povezana vest:  Srpski i svetski teniski as Nenad Zimonjić bodri naše boksere na SP u Areni

Prvi operativac Tekvondo saveza Beograda je nastavio izlaganje.

-U nedelju smo imali predstavnike i na „10 Don Bosco Open“ turniru u disciplini formi. Ova disciplina je sve popularnija kako kod naših takmičara tako i u svetu. Mi smo nastupili sa našim možda i najvećim potencijalima u zemlji i ponovo su ostvarili odlične rezultate čime su potvrdili rezultate postignute na prošlogodišnjem Prvenstvu Srbije, Kupu Srbije i Srbija Open-u. Branislav Kuruca inače najbolji Srpski takmičar ove discipline je osvojio prvo mesto. Aktuelni juniorski prvak Miloš Petković je takođe zauzeo prvu poziciju kao i naša ženska predstavnica takođe u juniorskoj selekciji Irena Radmilović. Naš najbolje plasirani takmičar na Srbija Openu Mitrović Stojan ovog puta je osvojio treće mesto.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić i Tijana Bogdanović zlatne u Holandiji

Pored predstavnika iz srpske prestonice u Hrvatskoj su nastupili I takmičari iz Šapca.

-Želim da napomenem da su pored naših takmičara, jedini predstavnici Srbije bili i takmičari TK Šabac od kojih je Stefan Dragojević osvojio prvo mesto u borbama dok je Sofija Nikolić osvojila drugo mesto. Mila Radovanović i Vukašin Đukić  osvojili su prva mesta u formama dok je Ivan Lukić zauzeo

Povezana vest:  Mrki pogledi i gurkanje Ražnatovića i Kozakova

treće mesto na turniru u formama.

Pred takmičare i funckionere Beograda su novi nastupi kao i organizacija Tehničkog prvenstva Beograda i

12.Trofeja Beograda u maju.