LU5Z6051

KARATE

38. EVROPSKO PRVENSTVO I 3. EVROPSKI KUP

Bronza za Bojanu

 

U Novom Sadu je počelo 38. Evropsko prvenstvo za kadete i juniore i 3. Evropski kup za mlađe seniore do 21 godine. Već prvog dana Srbija je stigla do medalje. Osvojila je kadetkinja Bojana Mladežić u katama.

Bojana je dobro odradila praktično ceo turnir. Na putu do medalje savladala je takmičarke iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. U 3. kolu poražena je od Engleskinje, da bi potom u repesažu bila bolja od Švajcarkinje i Mađarice.

Povezana vest:  U kraljevačkoj “Kutiji šibica“ za omladinsku zlatnu rukavicu - nastavak OPEN BALKAN serije

– Bojani je ovo debi na Evropskom prvenstvu pa je njen uspeh tim veći. Zadovoljan sam kako je odradila takmičenje i već prvog dana donela Srbiji odličje – bio je komentar selektora Petra Kosanovića.

Od ostalih reprezentativaca koji su prvog takmičarskog dana izlazili na tatami najbliži medaljama bili su borbaši Aleksandar Tintor (52kg) i Jovana Preković(54kg) koji su poraženi u duelima za bronzana odličja i takmičenje su završili na petom mestu.

Povezana vest:  Veljko Ražnatovićo otputovao na pripreme u Vladikavkaz

Prvog dana šampionata takmičili su se i kataš kadet Miloš Janković, katašica mlađa seniorka Ivana Stepanović, kao i kadeti u borbama: Nikola Isailović (57kg), Bogdan Mišović (63kg), Bogdan Đukanović (70kg) i Dušan Kamenović (+70kg), kao i borbašica kadetkinja Vera Dukić (47kg). U subotu na programu su takmičenja u junirskoj konkurenciji.