gedza_kzn_11_feb

DANAS U „ŠUMICAMA” 25. JUBILARNI MEMORIJAL „LjUBOMIR IVANOVIĆ GEDžA”

65 rvača na strunjači

 

Memorijalni turnir „Ljubomir Ivanović Gedža”, oduvek je bio magnet za rvače širom sveta. Gotovo da nije bilo godine kada u Srbiju, zbog Gedže, nisu stizali svetski, evropski ili olimpijski šampioni. Isti slučaj je i sa 25. jubilarnim turnirom. U srpsku prestonicu stigla su tri olimpijska šampiona i jedan vicešampion.

– Drago mi je što smo ponovo na okupu. Po kvalitetu, ovaj turnir je jedan od jačih u poslednjih deset godina. Možda brojčano nema boraca kao prošle godine, ali, ako ništa drugo, imena Samurgaševa (74 kg), Mišina (84 kg) i Hustova (96 kg), koji su osvojili zlata na OI, ali i Mađara Fodora, koji je bio vicešampion, garantuju kvalitetne i atraktivne borbe. Od naših momaka očekujemo da se uspešno nose sa svim borcima – poručio je selektor Srbije, Milorad Dokmanac.

Povezana vest:  EP 2012 BEOGRAD, RK Partizan ipak domaćin EP 2012

Na Gedžinom memorijalu učestvovaće deset reperezentacija. Pored domaćina, Srbije, tu su Rusija, Grčka, Portugalija, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Bugarska, Slovačka i Crna Gora.

– Za nas će najzanimljivije da bude u kategoriji do 74 kg, gde imamo nedoumice. Posebno nas zanima, kako će četiri reprezentativca Srbije da se bore u konkurenciji od 12 takmičara. Onaj ko trijumfuje na Gedžinom memorijalu, zreo je za medalju na EP koje na programu od 1. do 3. aprila u Nemačkoj – kaže Dokmanac.

Povezana vest:  (NE)OČEKIVANI EPILOG SKUPŠTINE RVAČKOG SAVEZA BEOGRADA, Goran Kasum novi predsednik

Srbiju će na 25. memorijalu da predstavlja 16 momaka podeljenih u dve reprezentacije. To su: Dimitrijević, Gebleš (55), Štefanek, Bičkej (60), Maksimović, Boškov (66), Bajlović, Todorović, Devčić, Dukić (74), Balo, Bojanić (84), Franković, Din (96), Spasić i Varga (120).

Eliminacione borbe počinju u 10,00 časova i trajaće do 13,00 posle čega sledi pauza za ručak. Svečano otvaranje je na programu u 17,00 časova, a u dvorani „Šumice” od 18,00 počinju borbe za medalju.

Povezana vest:  Nenad Lalović: Rvanje se bori za opstanak u olimpijskoj porodici