Srpski boks u toplini svog doma! Počinje izgradnja srpske kuće boksa, jedinstvenog izvora plemenite veštine u kojoj će se razvijati se i rasti nove generacije šampiona, koja će kreirati budućnost srpskih umetnika u ringu na jedan poseban način. Usavršavanje sadašnjih i izgradnja novih zvezda srpskog boksa odvijaće se pod jednim krovom, sa jednom vizijom, u okviru jednog duha i zajedništva, sa uvek jednim i istim ciljem, a to je osvajanje medalje za Srbiju.

Vest da se uskoro kreće sa izgradnjom jedinstvene celine i prostora namenjenog srpskim bokserima, Nacionalnog trening centra o kome su maštale generacije i generacije poklonika ovog sporta na našim prostorima odjeknula je među našim reprezentativicima poput najlepše moguće bajke. Nakon višedecenijskih seoba kroz razne iznajmljene fiskulturne sale, prostorije u okviru objekata drugih sportova, podstanarstva vreme je za novu stranicu, za ono što je srpski boks zaslužio, a to je kuća boksa koja će biti žila kucavica i okosnica ovog sporta na našem podneblju.   

Povezana vest:  TEKVONDO, Finale Grand prija u Meksiku

Reprezentativci Srbije nalaze se na visinskim i kondicionim pripremama na Jahorini, predvođeni selektorom Milanom Piperskim koji ne krije oduševljenje i zadovoljstvo što će srpski bokseri konačno imati svoj trening centar i uslove za ostvarivanje vrhunskog rezultata naših boksera. Selektor najjače boks selekcije naše zemlje istakao da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao reč bokserima i da je Bokserski savez Srbije već dobio lokaciju za gradnju na Novom Beogradu, a da se početak radova očekuje vrlo brzo, po dobijanju neophodnih građevinskih dozovola, jer su sredstva već obezbeđena.

Povezana vest:  Čizora uoči borbe s Kličkom: Oni su ubili sport koji volim!

“Presrećan sam što će bokseri dobiti svoj trening centar i uslove za rad kao retko koja bokserska reprezentacija u svetu. Imaćemo sve što imaju najjače bokserske nacije, pa verujem da će nam i budući rezultati biti u skladu sa uslovima. Kad smo nedavno bili na prijemu kod predsednika Vučića, obećao nam je da ćemo brzo dobiti željenu lokaciju. Vučić je kao i uvek bio od reči, ali nisam očekivao da će takvom brzinom ispuniti svoje obećanje. Zahvaljujem mu se ovom prilikom, ali će mu naša zahvalnost siguran sam biti draža ako nastavimo da u ringu pobeđujemo za Srbiju. Obećavam mu da će bokseri nastaviti da se bore i pobeđuju za našu zemlju, jer je boks sport boraca i patriota” – rekao je selektor Milan Piperski.

Povezana vest:  ODRŽANA KONFERENCIJA U BERLINU, Nikola Sjekloća: Pobediću Abrahama

Nacionalni trening centar izgradiće se na Novom Beogradu, u ulici Dr Ivana Rubara u 45 bloku. Na parceli od dva hektara nići će najsavremenija bokserska sala, opremljena svim neophodnim rekvizitima za savremeni sport. U okviru srpskog nasionalnog boks centra nalaziće se restoran za sportiste, svlačionice, saune, spavaona, učionice, trim staza, otvoreni trening park sa ringom na otvorenom okružendrvećem i zelenilom, kao i hala za održavanje mečeva.

Pred srpskim boksom i pregaocima ovog sporta u našoj zemlji je veliki rad, koji će tražiti prolivanje znoja, neprospavane noći, danonoćni angažman, ali takav vid delovanja će za rezultat imati bazu iz koje će se pisati nova, lepša i savremena istorija boksa Srbije!

Foto: BSS