noc_sampiona

EP NOVI SAD

Stojadinov: Bili smo uspešni na šampionatu u Novom Sadu

 

Direktor Karate federacije Srbije Predrag Stojadinov ocenio je danas da su naši mladi takmičari bili veoma uspešni minulog vikenda u Novom Sadu na 38. šampionatu Evrope za juniore, kadete i mlađe seniore.

Srpska reprezentacija je na kontinetnalnoj smotri osvojila pet odličja – dve zlatne i tri bronzane medalje. Prema rezultatima, Srbija se nalazi na šestom mestu u konkurenciji 45 državnih timova koji su učestvovali na Evropskom prvenstvu.

Relja Mijanović i muški juniroski tim osvojili su zlatne medalje u katama, a u ženskoj konkurenciji bronzanim odličjima su se okitile Jelena Milivojčević i Ivana Čomagić u borbama, kao i Bojana Mladežić u katama.

Povezana vest:  Bokseri Srbije spremni za Zlatnu rukavicu

-Za nas je veoma značajno što smo uspeli da održimo kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima. Prvenstvo u Novom Sadu značajno je, takođe, i za razvoj i sazrevanje naših mladih karatista – naglasio je Stojadinov.

On je imao zamerke na nastup našeg muškog tima u borbama, smatrajući da su prethodni treneri „napravili greške u selekciji koje nisu mogle da se isprave za kratko vreme“.

Selektor muškog tima u katama Petar Kosanović napomenuo je da su pre šampionata u Novom Sadu u stručnom štabu Srbije planirali osvajanje jedne medalje, ali da je zbog uspešnog nastupa naših predstavnika optimizam rastao iz dana u dan.

Povezana vest:  Agejev i Abasov u finalu, boriće se za evropska zlata Srbiji

-Vrhunski rezultat u katama ne dolazi ‘preko noći’, već je to plod dugačkog procesa rada koji počinje još u klubovima. Imali smo idealne uslove za pripreme koje su protekle u najboljem redu – rekao je Kosanović na konferenciji za novinare u pres centru Udruženja novinara Srbije.

Selektor ženske reprezentacije u katama Zoran Majkić zadovoljan je onim što su njegove učenice ostvarile u Novom Sadu.

-Radili smo izuzetno prožrtvovano. Postigli smo najzapaženiji rezultat u katama u istoriji sprskog karate – istakao je Majkić.

Selektor ženskog tima u borbama Miodrag Zečević napomenuo je da su po rezultatima na Evropskom prvenstvu od Srbije jače bile samo velesile, poput Rusije i Turske, i da je naša reprezentacija bila veoma uspešna.

Povezana vest:  Odobrena borba Džošue i Klička za proleće 2017. godine

-Medalje u Novom Sadu osvojilo je 30 zemalja što dokazuje da je karate veoma razvijen sport u Evropi – napomenuo je Zečević.

Selektor muškog tima u borbama Vladimir Ilić ocenio je da je takmičenje u Novom Sadu bilo „odlična prilika za sticanje iskustva za predstojeće izazove“.

-Bez obzira što smo prethodnih godina grešili u selekciji, smatram da je u ‘srpskoj Atini’ nastupila naša najbolja postava u ovom trenutku. Naši karatisti imali su velikih problema pošto nisu uspeli da prevaziđu pritisak domaćeg terena i publike koja je od njih očekivala puno – zaključio je Ilić.