Život piše romane, nagrađuje veru i upornost, veliki rad na putu do cilja i ostvarenja snova. Najbolji primeri stižu nam od sportista, koji nas neprestano impresioniraju svojim ostvarenjima i dometima.  Srpska boks reprezentativka Jelene Janićijević pre samo mesec i po dana postala prva je prva srpkinja u istoriji plemenite veštine koja se okitila medaljom sa šampionata Starog kontinenta u olimpijskom boksu.

U kategoriji do 66 kilograma Jelena je osvojila Srbiji oldličje na koje se čekalo čitavu dosadašnju istoriju. Prva medalja Srbiji ikada u konkurenciji dama sa najvećih boks takmičenja (Evropsko, Svetsko i Olimpijske igre) iskovana je u Budvi od strane 37-godišnje Jelene koja je i u tom segmentu pokazala sa ni godine ni ništa nisu prepreka kada imate zadatak ispred sebe i u kome branite boje Srbije.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović bronzana na Grand priju u Mančesteru

Srpska šampionka u velter kategoriji Janićijević dobila je novu, istorijsku šansu za rezultat koji će je staviti na pijedestal evropskog profesionalnog boksa. Srpska boks JJ aktuelna je šampionka Evrope u EBU verziji i četvrta na svetu, a sada ima poziv da se bori za upražnjeni WBO pojas Starog kontinenta.

Reč je o jednom od četiri najjača WBO pojasa na svetu, Generalni sektetar IBA (Međunarodna boks federacija) i WBO organizacija odlučili su da Jeleni pruže priliku da se bori za ovu upražnjenu titulu kao prvoj na listi izazivača. Meč je planiran za prvu polovinu januara 2023, a Bokserski savez Srbije i Balkan Boxing organizacija sada su u fazi rešavanja mesta na kome će se srpska boks heroina boriti za istorijski pojas.

Povezana vest:  KARATE, U „HALI SPORTOVA” ODRŽAN KUP BEOGRADA ZA KADETE, JUNIORE I SENIORE

Foto: EUBC