Naš sjajni mladi džudista Marko Jorgić u težinskoj kategoriji do 55kg osvojio je bronzanu medalju savladavši takmičara iz Holandije, Luku Ričardsona. Takođe, drugog takmičarskog dana EYOF Maribor 2023, plivač Justin Cvetkov i atletičari Nebojša Ilić, Mejra Mehmedović i Mina Amidžić plasirali su se finale ovog takmičenja.

Džudista Marko Jorgić doneo je Timu Srbija prvu medalju na XVII Letnjem Evropskom olimpijskom festivalu mladih Maribor 2023. Jorgić je u borbi za bronzu u težinskoj kategoriji do 55kg odneo pobedu nad takmičarom iz Holandije Lukom Ričardsonom i tako se okitio bronzanim odličjem. Marku je medalju dodelio generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije i član Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta, Đorđe Višacki.

„Izuzetno mi je drago što sam otvorio osvajanje medalja za Tim Srbija na ovom takmičenju i nadam se da će moje kolege iz Tima da nastave taj niz, veoma sam srećan“, rekao je Marko Jorgić.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić osvojila bronzu na Gran priju u Moskvu

Plivač Justin Cvetkov plasirao se u finale discipline 100m slobodno osvojivši prvo mesto u svojoj polufinalnoj grupi i 2. mesto u ukupnom plasmanu sa vremenom 50.42. Pre toga, Justin je sjajno nastupio i u kvalifikacijama zauzevši 2. poziciju sa vremenom 50.56. Finale u disciplini 100m slobodno je na programu sutra od 18.21 časova. Nemanja Maksić je u istoj disciplini sa vremenom 53.47 zauzeo 5. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi i 36. mesto u ukupnom plasmanu.

Katarina Ćorović je u disciplini 400m slobodno zauzela 8. mesto u kvalifikacijama i 27. mesto u ukupnom plasmanu sa rezultatom 4:35.10.

Povezana vest:  Mali: Grad će pomoći džudistima Crvene zvezde

Strahinja Stančul diskvalifikovan je u trci na 200m mešovito.

Atletičar Nebojša Ilić obezbedio je plasman u finale discipline 400m prepone osvojivši 3. mesto u kvalifikacionoj trci i 8. mesto u ukupnom plasmanu sa vremenom 54.39.

Mejra Mehmedović (2000m stipl.) i Mina Amidžić (kladivo) direktno su se plasirale u finale pošto su kvalifikacije u obe discipline otkazane zbog nepovoljnih vremenskih prilika. Finale u disciplini 2000m stipl je na programu u četvrtak, 27. jula, od 19.10 časova, dok Minu finale u bacanju kladiva očekuje istog dana, u četvrtak, od 17.00 časova.

Andrea Prvanović je u disciplini 400m prepone zauzela 5. mesto u kvalifikacijama i 13. mesto u ukupnom plasmanu sa vremenom 1:02.29.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica, Tijana i Vanja otputovale u Afriku na finalni Grand pri turnir

Naši mladi basketaši sjajno su započeli svoj nastup na ovom takmičenju ostvarivši danas dve pobede u grupnoj fazi takmičenja. U prvoj utakmici, pobedili su reprezentaciju Grčke rezultatom 19:16, dok su u drugoj utakmici protiv ekipe Švajcarske slavili sa 22:10.

Biciklista Gavrilo Marković zauzeo je 30. mesto u hronometarskoj trci u konkurenciji od ukupno 90 takmičara.

Teniser Marko Dragović izgubio je u meču drugog kola od protivnika iz Francuske, Timotija Andrivoa. Takođe, u drugom kolu zaustavljena je i Lana Virc pošto je poražena od strane teniserke iz Danske, Lucije Kristensen.

Gimnastičar Filip Kulić zauzeo je 67. poziciju u višeboju.

Naši odbojkaši poraženi su od reprezentacije Francuske u drugoj utakmici grupne faze takmičenja.

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije