Vrekic_ Nenad

TEKVONDO

Srpski tekvondisti osvojili zlato i bronzu na EŠ u Talinu

 

Na Šampionatu Evrope tekvondou u Talinu u Estonijio za kadete, juniore, seniore i veterane, u organizaciji Internacionalne tekvondo federacije (ITF).

srpski pretsvnici zabeležili su lepe rezutate. U apsolutnoj kategoriji  u konkurenciji mlađih veterana Nenad Vrekić je osvojio zlato, a juniorka u kategriji do 58 kg Noemi Hulala se okitila bronzom.

Noemi Hulala se u prvoj borbi susrela sa ruskom takmičarkom i ostvarila važnu pobedu. U sledećem kolu, u četvrtini finala protivnica joj je bila reprezentaivka Slovenije. I ovu prepreku je uspešno pregrmela,  plasirala se u polufinale i  osigurala bronzanu medalju. U polufinalu je  čekala bugarska šampionka koja je savladala našu takmičarku. Kasnije je  osvojila evropsku titulu pobedivši u finalu englesku predstavnicu.

Povezana vest:  Somborcima šampionski trofej Bokserske lige Srbije 2023.

– Ovo je , svakako, veliki uspeh jer to je tek treća medalja na evropskim prvenstvima za Srbiju – istakao je Vrekić.- Dala je sve od sebe, ali namerila se na trenuto spremniju takmičarku iz Bugarske koja je pokazala kvalitet okitvši se zlatom…

U apsolutnoj kategoriji Vrekić je u prvom kolu bio slobodan, da bi u četvrtfinalu pobedio reprezentativca Finske, a u polifinalu takmičara iz Engleske. Drugog finalistu čekao je iz meča boraca iz Irske i drugog predstavnika Finske.

Povezana vest:  Pulev donira bolnicama pola honorara od meča sa Džošuom

Finac je pao u finalu i Vrekić je ostvario najveći uspeh za srpski tekvondo. U karijeri ima i srebrnu medalju sa Evropskog prvenstva za seniore 2009. u Sloveniji. Ovo je prva zlatna medalju za Srbiju.

Ispred sudijske organizacije ITF na ovom takmičenju sudio je srpski internacionalni arbitar Marinko Stojaković.