karatistkinje_skupstina_grada

KARATE

Kovačević: Sekretarijat za sport i dalje će podržavati razvoj karate sporta

Sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević primio je danas karatistkinje iz Beograda koje su na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za mlađe kategorije u novosadskom „Spensu”, od 11. do 13. februara, osvojile bronzana odličja za našu zemlju.

On je zahvalio takmičarkama Ivani Čomagić i Jeleni Milivojčević na jedine dve osvojene medalje u kategoji¬  borba za mlađe seniorke, uz podsećanje da će ih sekretarijat za taj uspeh nagraditi sa po 30.000 dinara.

Povezana vest:  TEKVONDO, Sutra počinje 11. Galebov trofej Beograda

– Grad s pažnjom prati uspehe naših sportista u svim kategorijama, pomažući saveze da nastave u tom smeru. Mladi karatisti nastavljaju kontinuitet dobrih rezultata, koji je krunisan prošlogodišnjim velikim uspehom naših sportista na Svetskom seniorskom prvenstvu u srpskoj prestonici. Grad će, kao i tada, nastaviti da podržava najbolje sportiste i pomaže saveze u ostvarivanju i promociji Beograda i Srbije – istakao je Kovačević za Beoinfo.

Povezana vest:  TEKVONDO, Mandićeva predvodi Srbiju na EP u Bakuu

Član Upravnog odbora Beogradskog karate saveza Goran Čomagić istakao je da je prezadovoljan rezulatima, jer osvojene medalje ukazuju na dobar rad u najvećem regionalnom savezu.

– Posebno bih zahvalio Sekretarijatu za sport i omladinu što je uvek kada je to  bilo potrebno obezbedio sredstva za pripreme naših takmičara, sportsku opremu ili troškove organizacije nekog takmičenja – ukazao je Čomagić.

Povezana vest:  BEOGRAD - DOMAĆIN SVETSKOG PRVENSTVA U FUDOKAN KARATEU

Karatistkinje Čomagićeva i Milivojčevićeva podsećaju da će im osvajanje medalja na poslednjem takmičenju, kao i podrška selektora, saveza i grada mnogo značiti u daljem radu i napredovanju u karijeri.

Na 38. prvenstvu Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore učestvovalo je oko 1.000 takmičara iz 46 zemalja. Srbija je osvojila pet medalja, zauzevši u ukupnom plasmanu šesto mesto, iza Italije, Španije i Turske.