detalj_iz_borbe

TEKVONDO

12. TROFEJ BEOGRADA

Praznik tekvondoa u Beogradu

 

Pripreme za ovogodišnji 12.Trofej Beograda u organizaciji Beogradskog Tekvondo Saveza su uveliko odmakle. Takmičenje je na programu 7. maja.

-Kao i prethodnih godina tehnički organizator ovogodišnjeg takmičenja je KBS Tekvondo klub Beograd. Verujemo da će takmičenje proteći u najboljem redu. Zahvaljujemo se Gradskom sekretarijatu za sport i omladinu za redovnu pomoć oko organizacije takmičenja, kao i Opštini Voždovac i Predsedniku Dr.Draganu Vukaniću koji su nam izašli u susret i pomogli da se takmičenje nesmetano održi u hali USC Voždovac na Banjici – rekao je Dragan Simić, sportski direktor BTS.

Povezana vest:  Rvač Viktor Nemeš osvojio srebro na EP u Kaspilsku

-Ove godine, uprkos sveopštoj krizi ne samo kod nas već i u okolnim zemljam, očekujemo oko 400 takmičara iz 12 do 15 zemalja. Imamo najave učešća ekipa iz država bivše Jugoslavije kao i okolnih zemalja, Bugarske, Rumunije, Mađarske i tako dalje. Očekujemo učešće timova iz Grčke, Turske, Italije i Moldavije koji će doprineti višem nivou takmičenja.

Povezana vest:  Fjuri negirao navode o dopingu

Kao i obično potrudićemo se da imamo veći broj međunarodnih sudija a takmičenje će se održati uz elektronsku opremu po aktuelnim svetskim tekvondo pravilima. Ovo je još jedna prilika domaćim klubovima da uz što manje troškove pruže svojim sportistima jedno međunarodno iskustvo koje će im sigurno doprineti u njihovom takmičarskom razvoju. Koristimo priliku da pozovemo sve ljubitelje tekvondo sporta da svojim prisustvom uveličaju ovu sportsku manifestaciju i doprinesu popularizacijji samog tekvondoa kao i sportske kulture uopšte – rekao je na kraju Dragan Simić.

Povezana vest:  BSS odlučio - Sara i Rastko „Zlatni bokserka i bokser“ za 2022.