umicevic

KARATE

U CIRIHU U PETAK POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO

Start nove trofejne priče

 

U Cirihu u petak počinje 46. Evropsko prvenstvo za seniore. Najbolji karatisti Evrope u naredna tri dana takmičiće se za epitet najboljih. Boje Srbije brani 20 takmičara, a u sastavu reprezentacije ima dosta novih lica.

– Obavili smo određenu smenu generacija. Imamo nekoliko debitanata u seniorskoj konkurenciji i kod muškaraca i kod žena. U samom finišu priprema bilo je dosat problema sa povredama. Kod muškaraca kapiten Dejan Umičević i Miloš Živković su se povredili. Sa nama su u Cirihu i nadamo se da će bar u ekipnim duelima uspeti da daju svoj doprinos. Kod dama Maja Jovanović će takođe zbog povrede raditi samo u ekipnoj konkurenciji. Posle velikog uspeha u Beogradu na Svetskom prvenstvu imamo obavezu da nastavimo sa dobrim rezultatima. Sigurno je da će momci i devojke dati sve od sebe, nadam se bar nekoj medalji – rekao je selektor Goran Šćepanović.

Povezana vest:  Kik boks takmičenje održano u Novom Sadu

Prvog takmičarskog dana na tatmi izlaze Marija Madžarević i Dejan Pajkić u katama pojedinačno, Ivana Čomagić (68kg), Tamara Filipović (+68kg), Miloš Jovanović (75kg), Slobodan Bitević (84kg) i Dimitrije Jerković (+84kg). Eliminacije u katama počinju u petak u 10, borbe startuju od 11,30. Finala su zakazana za 18.30.

Reprezentacija

Kate, pojedinačno: Dejan Pajkić i Marija Madžarević. Ekipno žene: Dunja Žeravić, Ivana Stepanović i Ana Kanjuh.

Povezana vest:  Milica Mandić: Apsolutno najlepše od svega je slušati svoju himnu

Borbe, muškarci: Marko Antić, Stefan Joksić, Miloš Jovanović, Slobodan Bitević, Dejan Umičević, Miloš Živković, Nikola Jovanović, Vladimir Aleksić i Dimitrije Jerković.

Žene: Jelena Milivojčević, Maja Jovanović, Sanja Cvrkota, Tamara Filipović, Ivana Čomagić i Branka Aranđelović.