Aleksandra Radmilovic egipat medalja

TEKVONDO
Aleksandra Radmilović srebrna u Egiptu

Aleksandra Radmilović (do 57kg) je osvojila srebrnu medalju na turniru G2 kategorije, Luxor Open-u u Egiptu!
U polufinalu je bila bolja od trofejne Nemice Ane Lene Froming, I to na zlatan bod u četvrtoj rundi. Nemica je na evropskim kvalifikacijama za Rio bila treća, dok je na svetskoj tekvondo sceni izuzetno visoko kotirana zbog brojnih odličja koja osvaja na međunarodnim turnirima. Prošle godine je bila druga na Svetskim vojnim igrama. Zlato na Luxor Open-u donosi 20 poena, srebro 12, a bronza 7.6 poena.
U finalu Aleksandra nije uspela da savlada Nikitu, Šveđanku koja se kvalifikovala na Olimpijske igre, budući da se nalazi u top 6 najboljih boraca na olimpijskoj listi. Izgubila je 1:0, ali je bila izuzetna! Osim Nikite, veliki broj olimpijaca je došao u Egipat kako bi proverio formu na početku sezonu.

Povezana vest:  OI 2016, Viktor Nemeš bez medalje u Riju

– Ovo je izuzetno dobar početak sezone, posebno zbog evropskog prvenstva koje je u maju. Izgubila sam od kvalitetne protivnice, koja se nalazi u samom vrhu olimpijske liste. Hvala tekvondo klubu Galeb I treneru Draganu Joviću na podršci – rekla je Aleksandra Radmilović.
Dragan Jović je zaodovoljan borbom I ne sumnja da je pred njom sjajna sezona.

Povezana vest:  Milica Mandić i Ana Bajić na Grand pri-ju u Kazahstanu

– Aleksandra je bila fantastična u finalu, izgubila je veoma tesnim rezultatom I to od zaista kvalitetne protivnice – ističe Dragan Jović. – Ovo je početak sezone i bitno je da se na ovakvim turnirima okušamo i proverimo u kom smeru se krećemo.

Na put su krenule Tijana Bogdanović (-53kg) koja se bori 5. marta I Milica Mandić (+73kg) koja na tatami izlazi u nedelju. U izuzetnoj jakoj konkurenciji obe olimpijke će se boriti za poene koje će im obezbediti što bolji plasman na olimpijskoj listi prepočetka Olimpijskih igara.

Povezana vest:  TEKVONDO, EVROPSKO PRVENSTVO, Finansijski problemi za tekvondoke