at 2 arunovic i velickovic

Mitrović i Arunović najuspešniji sportisti SD Crvena zvezda u prošloj godini

Košarkaš Luka Mitrović i strelkinja Zorana Arunović proglašeni su danas za najuspešnije sportiste Sportskog društva (SD) Crvena zvezda u 2015. godini.
Na stadionu „Rajko Mitić“ organizovana je svečanost povodom 71. rođendana Sportskog društva Crvena zvezda, a najboljim sportistima uručene su nagrade.
Za najbolji klub proglašen je muški košarkaški, koji je osvojio tri trofeja i plasirao se u drugu fazu Evrolige, predvođen Dejanom Radonjićem, koji je proglašen za najboljeg trenera. Nagradu za najuspešnijeg mlađeg seniora dobio je košarkaš Nikola Rebić, a najbolja mlada seniorka je džudistkinja Milica Nikolić.
Trener fudbalera Miodrag Božović i fudbaler Marko Grujić, kao i košarkašica Nataša Kovačević dobili su priznanje „crveno-belo srce“, za razvoj i izuzetan doprinos.
Najbolje pojedince i klubove Zvezda bira od 1965. godine, a danas je za najboljeg trenera mladih kategorija izabran trener vaterpolistkinja Miloš Bradić. Za najuspešniji pionirski klub izabran je atletski, najbolji pionir je karatista Aljoša Petrović, a plivačica Ana Radulović je najbolja pionirka. Za najbolji kadetski klub izabran je muški košarkaški, najuspešniji kadet je kuglaš Marko Andrić a kadetkinja odbojkašica Tijana Milojević.
Teniski klub proglašen je za najbolji juniorski, karatista Nikola Radosavljević za najboljeg juniora, a košarkašica Mina Đorđević je najuspešnija juniorka.
Medija centar na stadionu bio je ispunjen, a proslavi su prisustvovali brojni bivši i sadašnji sportisti Zvezde i prijatelji SD. Obeležena je i 40. godišnjica od nastanka himne Crvene zvezde, čiji je tekst napisao Ljubivoje Ršumović, a muziku napisao Sanja Ilić.
Predsednik Skupštine SD Crvena zvezda Petar Škundrić čestitao je zvezdašima rođendan, a posebno je pozdravio „velikog navijača Crvene zvezde“, predsednicu danas raspuštene Skupštine Srbije Maju Gojković.
„Protekla godina je bila bogata u Crvenoj zvezdi, osvoji smo 21 trofej u seniorskoj, a 16 u mlađim kategorijama i prešli cifru od 600 trofeja. Možda nam to ne izgleda mnogo ali sa Zvezdom od sportskih društava u svetu mogu da se porede eventualno Barselona, Real Madrid i Lacio. Mnogi nas pitaju zašto navijamo za Zvezdu. Tu nema racionalnog odgovora, zato što je volimo“, rekao je Škundrić.
On je dodao da je „emocija koja je prisutna u Crvenoj zvezdi i održala Crvenu zvezdu“ i da su pred SD veliki zadaci.
„Za Zvezdu je značajno što je fudbalski klub ostvario istorijski rezultat u prvenstvu. Fudbal je na vrhu piramide i nosi posebnu energiju“, naveo je Škundrić.

Povezana vest:  Objavljen raspored Evropskog prvenstva u Osijeku