borba_tatami

TEKVONDO

Beogradski tekvondisti za vikend u Bosni i Austriji

 

U završetku letnjeg dela takmičarske sezone predstavnici Beogradskog tekvondoa nastupiće ovog vikenda na dva međunarodna takmičenja. U Bosni i Hercegovini održaće se 14.Fojnica Open u istoimenom gradu gde će se po najavama okupiti oko 350 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore i Srbije.

U konkurenciji kadeta,juniora i seniora Beograd će predstavljati Aleksandar Miković (TK.Banjica) u kadetima i Nikola Jović(Beograd) u seniorima. Predvodiće ih trener Stojan Mitrović dok će se na poziv organizatora među sudijama naći Darko Jović i Radomir Berbatović.

Povezana vest:  TEKVONDO, Prosenici srebro u Teheranu

Na drugoj strani u Austrijskom Alpskom centru Insbruku, na Austrija Open, A klasa turniru Evropske tekvondo unije nastupiće u selekciji juniorki Aleksandra Radmilović, aktuelna šampionka Srbije, dok će u seniorskoj konkurenciji nastupiti Jovana Petrović i Budimir Krivokuća. Takođe na poziv organizatora među sudijama će se naći i naš međunarodni sudija Davor Borodenko.

Za nastup na ovom tuniru prijavljeno je preko 11oo takmičara iz preko 30 zemalja. Nadamo se da će nas naši predstavnici obradovati i osvojiti neko od pobedničkih odličja.

Povezana vest:  TEKVONDO, Juniori otputovali na SP u Kanadi

-Nakon ovih nastupa u planu saveza je podrška našim takmičarima za nastup na Austrija Openu u disciplini formi koji će se održati 18.Juna u Liezenu. Ovo bi trebalo biti zadnja provera Srpskih formaša pred odluku o sastavu nacionalnog tima za nastup na Svetskom prvenstvu koje se održava krajem jula u Ruskom gradu Vladivistok. Iz Beogradskih klubova ima dobrih takmičara koji su do sada ostvarili obećavajuće rezultate na dosadašnjim evropskim I svetskim šampionatima. Verujemo da će se neko od njih i okititi medaljom u najskorije vreme – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Beogradskog tekvondo saveza

Povezana vest:  TEKVONDO, Solidan nastup beogradskih takmičara u Slovačkoj