kocergin_pinki

Kočergin održao seminar u Beogradu

 

Proteklog vikenda borilačka sala SC PINKI u Zemunu bila je centar stručnog seminara pod vođstvom Ruskog majstora borilačkih veština Andrei Nikolajevič Kočergina. Domaćini i organizatori seminara bili su KBS Beograd u saradnji sa Beogradskim tekvondo savezom i Tekvondo klubom Zemun.

Andrej Kočergin je predstavnik autentične borilačke veštine KOI Kakuto karate koju odlikuje izuzetno surova disciplina sportske borbe bez zaštitne opreme u kojoj su dozvoljene sve vrste borbenih tehnika kao i disciplina sportske borbe nožem. Kočergin je inače bivši pripadnik Ruskih vojnih specijalnih jedinica koji danas radi na Vojnom univerzitetu za fizičku kulturu  u St.Petersburgu inače jedinstvenom stručnom vojnom institutu te vrste u svetu koji je star preko 100 godina.

Povezana vest:  Pakjao i Kan ugovorili borbu za april

Seminar je obuhvatao i specijalne tehnike namenjene pripadnicima vojno specijalnih jedinica kao i pripadnika fizičko tehničkih obezbeđenja,koji su pored ovih tehnika imali prilike da prisustvuju i maloj prezentaciji programa fizičke pripreme koji se primenjuju u radu sa velikim brojem vrhunskih pripadnika borilačkih sportova i vojno policijskih snaga koji koriste usluge centra na kojem radi Gospodin Kočergin.

Povezana vest:  Jelena Janićijević pred titulom profesionalne šampionke Evrope u WBO verziji 

-Dogovorena je buduća saradnja kao i ponovna gostovanja Andrej Kočergina kao i drugih vrhunskih stručnjaka u oblasti borilačkih sportova  koji će doprineti kako pripremi i kvalitetu naših sportista tako i našoj međunacionalnoj saradnji obzirom da su Andrej kočergin i njegovi saradnici izuzetno Pravoslavno orijentisani što je dodatno ojačalo našu saradnju.  Pre povratka za Rusiju Gospodin Kočergin je imao zvanični prijem od strane predstavnika Srpskog Parlamenta članova Komisije za Sport koji su iskazali zadovoljstvo njegovim prisustvom u Beogradu i iskazali otvorenu želju za budućom saradnjom – rekao je Ljubiša Rakić, generalni sekretar Beogradske tekvondo federacije.

Povezana vest:  Štefanek osvojio srebro na SP u Budimpešt