noc_sampiona

KARATE

Mijalković: Srebro sa Balkanijade mi mnogo znači

 

Karatista Uroš Mijalković izjavio je danas da mu srebrna medalja sa Balkanskog šampionata mnogo znači, jer se priprema za Svetsko prvenstvo u Maleziji. Na Balkanskom prvenstvu u karateu održanom u Larnaki na Kipru reprezentativac Srbije i član karate kluba Proleter iz Pirota Uroš Mijalković osvojio je srebrnu medalju u juniorskoj konkurenciji do 76 kilograma.

Povezana vest:  Veljko Ražnatović i Vahid Abasov doneli pobede Srbiji

U finalnom meču izgubio je od reprezentativca Crne Gore Matovića, sa 3:1. U prvom meču Mijalković je pobedio makedonskog predstavnika sa 6:1, a u drugom karatistu iz Albanije sa 3:2. Njegov trener Nenad Đorđević rekao je na konferenciji za novinare da je ovo veliki uspeh za klub.

-Presrećni smo zbog njegovog velikog uspeha i što se višegodišnji trud isplatio – kazao je Đorđević, dodajući da slede nova takmičenja i izazovi za uspešnog karatistu.

Povezana vest:  Balkanski šampionat u boksu posle skoro 30 godina

Mijalković je kazao da iako nije osvojio zlatnu da mu i srebrna medalja puno znači.

-Ovo Balkansko prvenstvo je kontrolni turnir za Svetsko prvenstvo u Maleziji – kazao je Mijalković.

Svetsko prvenstvo u Maleziji održaće se od 13. do 16. oktobra. Na Balkanskom prvenstvu Pirot je imao još jednog predstavnika Miloša Nikolića koji je u veoma jakoj konkurenciji, poražen u prvom kolu.

Povezana vest:  KAKO UNAPREDITI SPORT – PRIMER HRVATSKA, Vojna baza postaje središte borilačkih sportova