ministarka_samardzic_markovic

DŽUDO

Ministarka se zahvalila Rašoviću za razvoj džudoa

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković zahvalila se danas Vuku Raševiću na njegovom doprinosu u razvoju džudo sporta, „promociji naše države i naših vrednosti u svetu“.

-Džudo savez treba da bude ponosan što je rasadnik ovakvih šampiona i legendi. Imala sam zadovoljstvo da gledam Vuka Rašovića kako radi sa najmlađima i da se uverim sa koliko ljubavi i pažnje on ovu veštinu prenosi na neke buduće šampione – rekla je Samardžić Marković.

Povezana vest:  Luka Popović: Od 40 boksera, samo Rus je pristao na meč s Veljkom!

Kako se navodi u saopštenju, ministarka omladine i sporta sastala se danas sa Rašovićem (72), koji je 27. avgusta dobio priznanje Svetske džudo federacije – za izuzetan doprinos i razvoj ovog sporta.

-Džudo mi je doneo mir sa samim sobom i omogućio mi da imam prijatelje širom sveta. Drago mi je što je svet prepoznao kontinuitet mojih rezultata i tako me uverio da je sport najbolji način širenja pozitivne energije i prijateljstva među ljudima – rekao je Rašović.

Povezana vest:  TEKVONDO, PODRŠKA GRADSKOG SEKRETARIJATA ZA SPORT I OMLADINU BEOGRADA BTS, Radno i u nastavku sezone

Kao majstor džudoa Rašević je dostigao zvanje nosioca purpurnog pojasa devetog stepena što je jedan od najvećih nivoa na svetu, a za rezultate postignute na šampionatima sveta i ispoljeno takmičarsko majstorstvo, Svetska asocijacija promovisala ga je 2009. u zvanje grand masters sampiona što je ujedno i najviše priznanje ove federacije.