srdjan_mrvaljevic_civil

DŽUDO

Srđan Mrvaljević: Želim medalju u Londonu!

 

U Pekingu na Olimpijskim igrama Srđan Mrvaljević je stigao do četvrtfinala a na minulom svetskom prvenstvu napravio je odličan rezultat i bio drugi u izuzetnoj konkurenciji. Tim bodovima je Mrvaljević, reprezentativac Crne Gore overio normu za Igre u Londonu.

Sada za Mrvaljevića sledi borba za što bolju poziciju na svetskoj rang listi gde je trenutno deveti.

-Sada sledi borba za što bolji plasman a želja mi je da budem među prvih osam jer će se oni razdvajati na žrebu na Igrama u Londonu. To je i cilj do Londona. Sada sam trenutno deveti sa 582 boda. Voleo bih da budem šesti ili sedmi da bih izbegao Koreanca Kima koji me je pobedio u finalu svetskog prvenstva a sve ostalo je sasvim ok – prve su reči Mrvaljevića.

Povezana vest:  Veljko Ražnatovićo otputovao na pripreme u Vladikavkaz

Osvrnuo se Mrvaljević i na SP u Parizu.

-Nisam očekivao da osvojim medalju na Planetarnom skupu. Nisam hteo da izneverim sebe i reprezentaciju. Moj jedini cilj je bio da pružim odlične partije na tatamiju a odradio sam pet vezanih pobeda što je bilo dovoljno za ulazak u finale. Ipak, kako da dočaram nekome takmičenje na SP kada su tu takmičari iz 140 zemalja a na tribinama ima i 15.000, 20.000 gladalaca koji pružaju podršku. Osećaj je fenomenalan.

Pripreme za Igre počinju ali slede i takmičenja od početka naredne godine!

-Pripreme počinjem od sledeće nedelje a u sklopu toga ću učestvovati na grend slemovima i grand prijevima a prvi špic forme koji ću formirati biće za evropsko prvenstvo u Čeljabinski u Rusiji.

Povezana vest:  Sanja Mitić i Hristofer Dimitrov šampioni Omladinske zlatne rukavice 2024.

Mrvaljević će učestvovati i na mastersu u Kazahstanu gde je nagradni fond 200.000 dolara.

-To je pozivni turnir i učestvuje samo prvih top 16 sa svetske rang liste. Učestvovaću na tom turniru, iako sam bio bolestan i neću biti u nekoj formi ali nema predaje. Pružiću najbolje borbe u ovom trenutku koje mogu da pružim. Taj masters je na programu 14. i 15. januara.

Mrvaljević je odlučio da se takmiči pod zastavom Crne Gore kada se raspala Državna zajednica Srbije i Crne Gore. Kakva je situacija u Savezu Crne Gore?

-Ima dosta kvalitetnih ljudi koji su u bordu direktora Saveza i pokušavaju da podignu džudoa i da moj rezultat podignu na što veći nivo Iako je džudo masovan u Crnoj Gori žele još više da ga omasove i da iz tog kvantiteta izađu novi kvalitetni borci. Crna Gora je dobila, zahvaljujući mom rezultatu ali i agilnosti Predsedništva dobila organizaciju evropskog prvenstva za kadete u junu, u Baru 2012. što će biti veliki pomak za naš sport – veli Mrvaljević.

Povezana vest:  TEKVONDO, KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE KAZANJ, Milica Mandić overila normu za OI

Mrvaljević se nalazi na putu između Beograda i Crne Gore pa trenira, kako kaže gde stigne ali sa rezultatom.

-U Beogradu treniram u Rekordu iz Rakovice a u Nikšiću treniram u mom džudo klubu Akademik. Između toga sam na džudo kampovima koji se održavaju širom sveta – rekao je Srđan Mrvaljević.

PHOTO: ataimages.rs

srdjan_mrvaljevic_i_tata_civil