kzn_dec_stari_dif

KARATE

OPTUŽBE NA RAČUN POMOĆNIKA MINISTRA SPORTA

BKS: Atanasov podržava Pipera!?

 

U prostorijama Starog DIF-a održana je konferencija Beogradskog karate saveza. Predstavnici regionalnog saveza prestonice predvođeni Dragoslavom Božovićem, predsednikom regionalnog saveza ponovo su se oglasili a član Upravnog odbora Beogradskog karate saveza (BKS) Dragoljub Kočović optužio je pomoćnika ministra omladine i sporta Republike Srbije Dragana Atanasova da podržava čelnike Karate federacije Srbije (KFS). Na taj način je rat dva saveza poprimio mnogo šire namere.

– Predsednika KFS Slavoljuba Pipera i Strahinju Tepavčevića, činjenjem ili nečinjenjem podržava Dragan Atanasov. Nijedna stvar ne može dugo da traje bez državnih činovnika. Mogao je ovu stvar da reši pre sedam-osam meseci obustavljanjem finansiranja KFS. Dostavlja nam rešenja koja su i po pet meseci u Ministarstvu. Neki kažu da to radi jer mu je žena u drugom savezu – kazao je Kočović na jučerašnjoj konferenciji za medije. – Znam da se sa njegove pozicije može uraditi mnogo dobrog ili lošeg. Piper i Tepavčević ništa ne bi mogli da učine bez Atanasova.

Povezana vest:  Džudista Vladimir Gajić osvojio zlato na Evropskom kupu

Na pitanje novinara da li je to lični ili stav BKS, kao i da li je u to umešana i ministarka sporta Snežana Samardžić Marković, Kočović je odgovorio:

– Ne znam da li je ministarka upletena u celu priču, ali da znam rekao bih! Ovo je lični stav, koji je potvrđen na Skupštini BKS. Protiv Atanasova nemam ništa lično, čak imamo korektne odnose.

Konferencija je sazvana zbog odluka Ministarstva omladine i sporta kojim se poništava rešenje o upisu Karate saveza Beograda (KSB) u registar sportskih organizacija. Time se poništavaju sve pravne posledice koje je MOS doneo 23. marta. Drugi dopis je iz Sportskog saveza Beograda (SSAB), koji je potpisao generalni sekretar Zoran Jovanović, a upućen na adresu KFS. Tamo piše da je BKS član SSAB i time jedini reprezentativni predstavnik karatea na teritoriji Beograda. Tako bi trebalo da bude sve do okončanja sudskog spora.

Povezana vest:  Otkazan svetski bokserski kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

– Na ovaj način je poništen statut KFS. Očekujemo proširenje privremene mere do okončanja postupka i da MOS reši situaciju. Na kraju ćemo da tražimo međunarodnu arbitražu iako smo to odlagali. Bio bi to veliki šamar da dođe međunarodna arbitraža i isključi KFS. To bi bila velika bruka – kazao je Dragoslav Božović, predsednik BKS.

Povezana vest:  Najbolji džudista sveta i vicešampion Evrope Nemanja Majdov govori o emotivnim detaljima iz svog života i karijere, o veri, ceni uspeha, usponima i padovima, detinjstvu...

Treneri Slađana Stojković i Aleksandar Ranisavljević, i generalni sekretar BKS Milica Ćelić izrekli su niz optužbi na regularnost prvenstva Srbije za kadete, juniore i mlađe seniore koje je održano u Gornjem Milanovcu.

– Bila je vidna diskriminacija takmičara, trenera i sudija BKS. Mnogi klubovi su znali šta ih čeka, pa su odustali od takmičenja. Trenerima je bilo zabranjeno da sede na predviđenim mestima, a razlog je jer nisu imali licence. Bilo je 40 sudija, ali nijedan iz BKS. Neki delioci pravde nisu znali ni osnovna pravila. I pored toga smo osvojili po tri zlatne i srebrne i 11 bronzanih medalja – kazala je Slađana Stojković.

PHOTO: ataimages.rs

dragoslav_bozovic_kzn_dec