Tekvondo

Pun kofer medalja iz Zagreba

 

Proteklog vikenda u Zagrebu se okupilo preko 700 takmičara iz 30 zemalja. Među učesnicima ovog turnira “A” klase Evropske taekwondo unije našli su se i predstavnici Beogradskog tekvondo saveza.

IMG_0184

BRONZANA: Irena Radmilović (druga sa desna)

-Ovo takmičenje nam je poslednje dve godine sastavni deo programa saveza koji je pomognut od strane Gradskog sekretarijata za omladinu i sport. Ove godine nastupili smo sa sedam takmičara pod vodstvom trenera Jugoslava Nastasića.Osvojene su tri medalje, Aleksandar Milanović je u teškoj kategoriji zauzeo treće mesto kao i Andrijana Ćirić u kategoriji do 73 kilograma. Irena Radmilović je u konkurenciji kadetkinja do 55 kilograma zauzela takođe treće mesto. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatom s obzirom na veliki odziv takmičara evropskih zemalja.Pored naše ekipe u Zagrebu su nastupili predstavnici tekvondo kluba Ramin iz Niša, Tigar iz Pančeva, Šabac čiji su takmičari Maja Dukić osvojila treće mesto i Miloš Lazić osvojio drugo mesto, takmičari Beogradskog Galeba i članovi Zmaja iz Rume. Možda je trebalo da iz Srbije nastupi dosta više takmičara gledano na blizinu Zagreba i kvalitet takmičenja ali i ovaj nas nastup je ostavio zapažen rezultat – rekao je Oliver Prgomet, predsednik Beogradskog tekvondo saveza.

Povezana vest:  Aktuelna prvakinja sveta Jovana Preković bronzana na karate 1 Premijer ligi-Moskva 2019

Prvi čovek saveza naglasio je da takmičare prestonice očekuje još obaveza.

-Pred nama je održavanje tehničkog Prvenstva Beograda i planirane su zimske pripreme u januaru, kao i nastupi na takmičenjima u Slovačkoj i Češkoj do kraja godine – rekao je na kraju Prgomet.