so_2012_1

DŽUDO

EVROPSKI KUP „SRBIJA OPEN“

Aleksandar Kukolj ubedljiv u Šumicama

 

U subotu, u prepodnevnim časovima je počelo peto izdanje Evropskog kupa Srbija open a tatamiji su postavljeni u Sali SC Šumice. Takmiči se 289 takmičara iz 28 zemalja kao i srpske džudoke.

Prvog dana takmičenja nastupali su borci u osam težinskih kategorija (seniori i seniorke). Devojake su nastupale u kategorijama do 48 kg, do 57 kg, do 63 kg i +78 kg dok su se u konkurenciji seniora nadmetali u 60 kg, do 73 kg,  do 90 kg i +100 kg. Srpski borci su u subotu osvojili četiri medalje od 32 i to jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu.

Najjači srpski adut u Šumicama bio je Aleksandar Kukolj (do 90 kg) koji je to dokazao na tatamiju. U svih pet borbi do zlata bio je odličan a pobeđivao je – Slovaka Miroslava Džura, Dina Halilovića (BiH), Frejzera Čembrlena (Velika Britanija), Zlatka Kumrića (Hrvatska) i Slovenca Mihaela Zganka. Na kraju bio je bolji i od Italijana Lorenca Banjolija. U sjajnom meču u kome je Kukolj sve vreme dominirao, zabeležio je šestu pobedu iponom 1,12 pre kraja meča.

Povezana vest:  Beograd ponovo domaćin Svetskog prvenstva u rvanju

Prvu medalju za Srbiju osvojila je Milica Žabić (+78 kg) koja je u svojoj kategoriji stigla do srebrne medalje. Ostvarila je pobede protiv Urške Erek (Slovenija) i Marie Parašiv (Rumunija). Jedini poraz pretrpela je od Larise Čerić (BiH).

Poslednju medalju prvog dana Srbiji je doneo Vladimir Gajić koji je do bronze odradio četiri meča. Na startu pretrpeo poraz od Čeha Lukasa Hlavčeka na izjašnjavanje. Savladao je Dejana Vukčevića (Crna Gora) iponom, da bi usledio poraz od Italijana Alesija Masketija. U odlučujućem meču za bronzu bio je bolji od Božidara Božinića iz Srbije na juko.

Korak od odličja stali su Ljiljana Savanović(do 48 kg), Denis Juraković (do 60 kg) i  Ljubiša Kovačević (do 73 kg) i Božidar Božinić (+100 kg) koji su poraženi u mečevima za bronzana odličja. I. Golubović

Povezana vest:  TEKVONDO, Vanesa Kerkelić zauzela 14. mesto

Peto izdanje Evropskog kupa Srbija open svečano su otvorili Ivan Todorov i Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Prvi čovek Džudo saveza Srbije, koji se obratio prisutnima:

– Velika mi je čast i zadvoljstvo da Vas sve u ime Džudo saveza Srbijepozdravim i poželim dobrodošlicu na Peti Evropski kup. Sa nama je ovog vikenda 289 takmičara iz 28 zemalja. Želim vam svima ugodan boravak u našem gradu i u Srbiji, i naravno neka najbolji pobedi.

Takmičenje je zvanično otvorio Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije:

– Svim gostima želim dobrodošlicu u Beograd i u Srbiju. Takmičarima želim dobro takmičenje, Džudo savezu još jednu uspešnu organizaciju. Ovim Peti Evropski kup Srbija open proglašavam otvorenim – istakao je Divac.

Povezana vest:  Jovana Preković osvojila titulu prvaka Evrope u karateu

so_2012_3

OSVAJAČI MEDALJA

Muškarci

Do 60 kg: Rok Plešnik (Slovenija), David Pulkrabek (Češka), Borislav Jankov (Bugarska), Fabio Andreoli (Italija)

Do 73 kg: Fetu Lamanen (Finska) , Miroslav Begović (Srbija), Adam Stadler (Mađarska), Denis Mititelu (Rumunija)

Do 90 kg: Aleksandar Kukolj (Srbija), Lorenco Banjoli (Italija), Kristijan Tot (Mađarska), Aleksandar Jurčeka (Češka)

Preko 100 kg: Alesandro Masketi (Italija), Danijel Natea (Rumunija), Vladimir Gajić (Srbija), Dejan Vukčević (Crna Gora).

Žene

Do 48 kg: Lila Erdelji (Mađarska), Renata Kiš (Mađarska), Keli Edvards (Velika Britanija) i Kristina Moreno Kašaš (Španija)

Do 57 kg: Loredana Ohai (Rumunija), Nekoda Dejvis (Velika Britanija), Tanja Božović (Crna Gora), Petra Nareks (Slovenija)

Do 63 kg: Nina Milošević (Slovenija), Tina Trstenjak (Slovenija), Vlora Bedžeti (Slovenija), Valentina Đorđis (Italija)

Preko 78 kg: Larisa Čerić (BiH), Milica Žabić (Srbija), Urška Urek (Slovenija), Maria Parašiv (Rumunija).so_2012_2