sejn_maglisTEKVONDO

PODRŠKA GRADSKOG SEKRETARIJATA ZA SPORT I OMLADINU BEOGRADA BTS

Radno i u nastavku sezone

 

Minule nedelje Gradski sekretar za sport i omladinu Beograda Aca Kovačević primio  je Šejna Maglića predsednika BTS i Ljubišu Rakića generalnog sekretara Beogradskog tekvondo saveza. U jednočasovnom razgovoru rukovodstvo BTS je upoznalo G-dina Kovačevića sa realizovanim aktivnostima tokom proteklog perioda kao i sa planovima do kraja ove godine.

Neizbežna tema i ovog  razgovora bili su i problemi u funkcionisanju gradskog granskog saveza sa posebnim osvrtom na situaciju  i probleme Srpskog tekvondo sporta, a koji imaju jak povratni uticaj na rad Beogradskog tekvondoa. Zajednički je konstatovano da način organizovanja i funkcionisanja i odluke koje je Tekvodo Asocijacije Srbije donosila u poslednje vreme imaju dosta manjkavosti čime se posedno onemogućava bolji rad gradskog granskog saveza.

Povezana vest:  Pojedinci prodaju ulaznice za Alijevu komemoraciju

Predsednik BTS, Šejn Maglić  je upoznao Kovačevića i sa činjenicama i ne regularnostima Skupštine TAS-a održane 04. jula 2010. kao i preduzetim koracima u cilju prevazilaženja svih problema u tekvondo sportu, posebno je istakao činjenicu da jedan broj klubova koristi pogodnosti koje su im omogućene kroz rad gradskog regionalnog saveza, a da nisu produžili svoje članstvo u BTS-u i čak rade na njegovu štetu i štetu Beogradskog tekvondoa. Beogradski tekvondo savez i dalje čvrsto stoji na stanovištu da svi klubovi u Beogradu treba da svoja prava ali i obaveze ostvaruju kroz matični savez i kroz njega ostvaruju svoj uticaj i potrebe u okviru Tekvondo Asocijacije Srbije.

Povezana vest:  Aktuelna svetska šampionka u boksu Surmeneli u finalu 10. Kup nacija za žene

Kovačević je istakao da je u cilju sredjivanja ukupnih odnosa u gradskom sportu napravljen i dogovor sa Sportskim savezom Beograda o njegovom jačem uključivanju u rešavanju svih bitnih pitanja kroz bolje i čvršće povezivanje granskih saveza unutar Sportskog saveza Srbije i Sekretarijata u jedan homogen sportski sistem koji će za krajnji rezultat imati bolje funkcionisanje sportskih organizacija i time omogućiti kvalitetnije zadovoljenje svih potreba sportista.  Takodje, izrazio je krajnje čudjenje odlukom TAS-a da se da se iz sistema takmičenja koja se boduju izuzme Trofej Beograda u tekvondou koji je po kvalitetu i kvantitetu jedno od najmasovnijih i najkvalitnijih takmičenja u Srbiji, a čiji je pokrovitelj Grad Beograd.

Povezana vest:  Tijana Bogdanović bez polufinala Svetskog prvenstva

Gradski sekretar za sport je iskoristio i ovaj susret da ponovi stav Sekretarijata za neophodnost institucionalnog funkcionisanja sportskih organizacija i da će samo one sportske organizacije koje su uključene u sistem spsortskih organizacija moći od sekretarijata da očekuju učešće u realizaciji aktivnosti.

Nakon ovog sastanka delegacija Beogradskog Tekvovndo saveza obavila je i kraći radni sastanak sa Nemanjom Radovićem , Pomoćnikom Gradskog sekretara za sport, a u vezi realizacije planiraninh zajedničkih aktovnosti Sekretarijata i BTS-a na omasovljenju tekvondo sporta u Beogradu.