mandic-gajic2

TEKVONDO

Milici Mandić prija pažnja i status olimpijca

 

Tekvondo reprezentativka Srbije Milica Mandić rekla je da je pažnja koju dobija od kada je član olimpijskog tima nešto novo, ali da će uspeti da je iskoristi na pozitivan način.

-Izuzetan je osećaj biti deo olimpijskog tima. Cela ta pažnja jeste nešto novo za nas, ali mislim da umemo da se nosimo sa tim i sve to će nam dati novu, dodatnu energiju da pružimo još veći maksimum – rekla je Mandić.

Povezana vest:  ULTIMAT FAJT, Seminar Gonkavlesa u Košutnjaku (FOTO)

Ova 20-godišnja sportistkinja i njen drug iz reprezentacije Ivan Lenđer podigli su danas olimpijsku zastavu Srbije prilikom proslave 102. rođendana nacionalnog komiteta. Do početka Igara ostalo je još šest meseci, ali su pripreme u punom jeku.

-Treninzi idu zaosta dobro. Imaćemo nekoliko test turnira i Evropsko prvenstvo u Mančesteru. Polako podižemo formu da bismo u avgustu bili na vrhuncu – rekla je Mandićeva.

Povezana vest:  Beograd je svetska sportska metropola

Tekvondo je u poslednje tri godine pretrpeo velike promene u pravilima, a glavna se verovatno odnosi na novi, elektronski sistem bodovanja, koji smanjuje uticaj sudija. To je promena koju Mandićeva pozdravlja.

-Iskreno, za nas su nova pravila odlična, jer je Srbija ranije bila mala u tekvondu i nisu toliko znali za nas. Prosto, postojao je lobi za neke veće i uspešnije od nas, tako da mnogo ide na našu stranu od kada su uvedeni elektronski oklopi i smanjen uticaj sudija – objasnila je ona.

Povezana vest:  Mandić poražena prvi put posle OI

Milica Mandić ima iste snove kao i svi sportisti, ali od ciljeva ima samo taj da pruži svoj maksimum.

-San svakog sportiste je medalja, pogotovo zlatna na olimpijskim igrama. Ono što znam je da ću se truditi tokom celog ovog perioda. Očekujem da dam svoj maksimum, pa ako bude dovoljno za medalju, biću srećna – rekla je Mandićeva.

taurunum_tekst_630x150