wwg_mma_kzn (2)

WWG MMA CHALANGE

Na Banjici se očekuju odlične borbe

 

Prvi WWG MMA čelendž Beograd 2012 biće organizovan u subotu uveče, na Banjici. Planirane su odlične borbe a organizator najavljuje pravi spektakl među konopcima. Ovaj borilački sport dugo godina je osporavan ali, upornost boraca, širom sveta, dovela je do toga da MMA borbe budu najposećenije, da borci pružaju maksimum kao i da je ovo postao najkomercijalniji i najpraćeniji borilački sport.

– Ono što smo videli u svetu, želeli smo da primenimo u Srbiji. Okupili smo sve borilačke discipline u jednu. Borci, koje smo izabrali su izuzetno spremni, poseduju sve veštine za jednog mma borca. Ima onih koje imaju veliko iskustvo, ali i onih kojima je ovo premijera u profesionalnim vodama – rekao je na početku direktor Rvačkog kluba Radnički, Mladen Kecman, jedan od odrganizatora ovog spektakla.

Povezana vest:  Vlada naložila rešavanje stambenog pitanja Milice Mandić

Nekadašnja svetska šampionka u kik boksu, Stanka Pejović takođe je uključena u organizaciju.

– Očekuje nas osam borbi, od čega tri revijalno-uvodne i pet profesionalnih. Prvi meč rade kik-bokeri Miloš Matić i Nenad Marković, drugi takođe amaterski, mma borci Draško Popović i Ranko Karan, treći meč će da obeleže Vojan Dindić i Miloš Soldo.  Biće i pet profi borbi. Pokušali smo da obezbedimo najbolje borce, ali kao što to obično biva, neki se u međuvremenu povrede – kaže Stanka.

Ipak, to neće da utiče na kvalitet takmičenja.

– U profi okršajima, snage će da odmere Darko Knežević (Novi Sad) i Nikola Lazić (MMA Kajzan akademija), Milutin Ćiritović (Gladijator Sombor) i Pavle Tomić (MMA Kajzan akademija), Aleksandar Rajačić, vicešampion Evrope u greplingu i Tomislav Todorović, člana Kik boks kluba Krstaš, Momir Predojević (Novi Sad) i Stevan Tuović (Ksrtaš), kao i Dušan Džakić i Marko Jakšić, to je otvorena kategorija, jer je Marko teži 18 kilograma. Džakić je već napravio šou na prethodnim revijama, pa u svakom slučaju garantujemo kvalitetne mečeve – iscrpno će Stanka Pejović.

Povezana vest:  OI 2016, Štefanek: Cilj sam ostvario, sada sam gladan zlata

Ovakve borbe prate povrede, koje će siggurno biti, ali je organizator sve borce uslovio klauzulom u ugovoru da se bore u duhu fer-pleja.

Treći čovek, podjednako važan u organizaciji je Mark Lajhner, profesionalni mma borac.

– Borba večeri biće, sigurno Džakić i Jakšić. Odmah iza njih, biće duel Rajačića i Todorovića. Klasičan sudar greplera i udarača. Videćemo ko će da nametne stil – kaže Lajhner.

Borbe u profesionalnim mma borbama traju tri puta po pet minuta, dok kod amatera to traje tri puta po tri minuta uz odgovarajuću zaštitnu opremu. Cene ulaznica, koje mogu da se kupe na svim biletarnicama, iznose 500 dinara.

Povezana vest:  Održan karate seminar na Rudniku

Džakić: Sigurno pobeđujem!

– Hvala organizatoru što mi je ukazao šansu da se borim na predstojećem takmičenju. Ko prati mma, čuo je za mene, ko ne prati, neka dođe u subotu pa će mu biti jasno zašto su svi čuli za mene. Moja borba će sigurno da bude jedna od najatraktivnijih. Imali smo problem da nađemo protivnika za mene, jer svi koje smo kontaktirali su odustali. Hvala Jakšiću što je prihvatio dvoboj. Borićemo se, pa ćemo da vidimo šta će da bude, mada ja znam, pobediću, samo je pitanje kako – hrabro će Džakić.

wwg_mma_kzn (1)