Milica_Mandic,_tekvondo1

TEKVONDO

Mandić: Nadam se medalji i upoznavanju sa Boltom

 

Najbolja srpska tekvondistkinja Milica Mandić izjavila je da na Olimpijskim igrama u Londonu ima dva cilja – da osvoji medalju i upozna najbržeg čoveka na planeti Juseina Bolta.

-Ja sam iz sportske porodice, kao mala sam Olimpijske igre gledala na televiziji i sanjala da jednog dana učestvujem na njima. San mi se delimično ostvario i sad mi ostaje još samo da osvojim medalju“, rekla je Mandićeva.

Povezana vest:  Zlato za Jovanu Preković u Lisabonu

Prema njenim rečima osvajanje srebrne medalje na nedavnom šampionatu Evrope u Mančesteru dodatno joj je povećalo samopouzdanje.

-Ostaje žal za zlatom, ali medalja je medalja. Sada idem na Svetsko studentsko prvenstvo gde mi je cilj dobar rezultat kako bi u Londonu bila među nosiocima i imala uslovno rečeno lakši put prema medalji – objasnila je ona.

Povezana vest:  UFC spektakl u Abu Dabiju: Dve borbe za naslov na otvorenom

Mandićeva kao najvećeg favorita ističe iskusnu Francuskinju Glejdis Epanž, bronzanu sa prethodnih Igara u Pekingu.

-Ona je veoma kvalitetna, starija je od ostalih i sigurno je favorit broj 1. Tu su i Meksikanka Marija Espinoza, Ruskinja Anastasija Barašnikova, Korejka Oh i nadam se ja iz drugog plana. Ne opterećuejm se rezultatom, najvažnije je da pružim maksimum i da na kraju ne žalim ni za čim – poručila je Mandićeva.

Povezana vest:  TEKVONDO, Finale Grand prija u Meksiku

Ona će u Londonu imati i jedan dodatni cilj.

-Volela bih da upoznam Juseina Bolta, ne verujem da mogu da ga stignem, ali, pokušaću“, bilo bi lepo – našalila se Mandićeva.

Olimpijske igre u Londonu odrzazće se od 27. jula do 12. avgusta.