IMG_9491U SUBOTU I NEDELJU SE ODRAŽAVA TRADICIONALNI KARATE TURNIR „ZLATNI POJAS ČAČKA“
Evro elita na tatamiju
Tradicionalni karate turnir „Zlatni pojas Čačka“ ovog vikenda će doživeti svoje 39. izdanje. Turnir koji gotovo četiri decenije okuplja najbolje karatiste naše zemlje uz mnoštvo kvalitetnih boraca i ove godine će se održati u dva dana.
Slavoljub Piper, prvi operativac turnira, je govoreći o programu između ostalog istakao:
– I ove godine turnir je podeljen na dva dela. Prvog dana, u subotu, na tatami će izaći najbolji karatisti u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Pored naše reprezentacije, koja će biti u kompletnom sastavu, tu će biti i najbolji karatisti iz Španije, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Irana, Bugarske, Slovenije…Prema prijavama učestvovaće oko 700 karatista. Svima će ovaj turnir biti odlična provera za takmičenja na Evro sceni koja ih očekuju tokom maja meseca. Podsećanja radi, seniori će se početakom maja u Atini nadmetati za odličja na Evropskom prvenstvu, dok će kadeti i juniori u Poljskoj krajem maja učestvovati na Regionalnom prvenstvu Evrope.
Drugi dan, po pravilu je „rezervisan“ za one najmlađe. Pipre objašnjava:
– U nedelju se održava takmičenje za sve mlađe kategorije. Očekujemo učešće oko 1000-1500 takmičara. Po pravilu to je pravi mali praznik karate sporta u kome znanje i umeće demosntriraju oni najmlađi, takmičari koji bi jednog dana mogli da izbore mesto u nacionalnim selekcijama.
Turnir se održava u sportskoj hali „Mladost“, na programu su takmičenja u katama i borbama u obe konkurencije.
– Pored medalja za najbolje pojedince i pehara za najuspešnije ekipe tradicionalno će se održati i mečevi za „Zlatni pojas Čačka“, odnosno šampionske pojaseve. Za trofej „Zlatni pojas Čačka“ u finalnom delu takmičenja boriće se dve po kvalitetu najbolje muške ekipe po oceni stručnog žirija. Za šampionske pojaseve u pojedinačnoj konkurenciji za muškarce i devojke protiv prošlogodišnjeg osvajača pojasa boriće se najbolji takmičar turnira po plasmanu, rezultatima i oceni stručnog žirija. Time će se na spektakularni način završiti takmičenje najboljih seniorskih selekcija i karatista na „Zlatnom pojasu Čačka“ – zaključio je Piper.
Eliminacije prvog dana turnira počinju u 10,30, finala su planirana od 18. U nedelju eliminacije počinju u 9,30.
Povezana vest:  TEKVONDO, PRVENSTVO BEOGRADA, LOLA ekipno najbolja