italija_logoITALIJANSKA LIGA, Vesti
Otkaz Cosmiju
Livorno je u sve težoj poziciji, opstanak spada u domen teorije, a zaostatak za prvim timom iz sigurne zone iznosi osam bodova na šest kola pre kraja sezone. Zato se rukovodstvo, u nameri da barem malo trgne ekipu, zahvalilo na saradnji Serseu Cosmiju. Za njegovog naslednika, u skladu s italijanskom tradicijom, imenovan je Gennaro Ruotolo, čovek koji je pre Cosmija već vodio Livorno. Inače, ekipa još od januara iščekuje pobedu u Seriji A.
Pato ide iz Milana?
Alexandre Pato bi uskoro mogao da promeni sredinu. Klub se ne nalazi u blistavoj situaciji kad je reč o finansijama, a ni uspesi iz prethodnih decenija više nisu nešto što se podrazumeva. Mladi Brazilac ima utisak da ne napreduje u dovoljnoj meri, a Milanu bi svaki evro dobro došao. Uostalom, ako su uz adekvatno obeštećenje mogli da se odreknu Kake sigurno će preboleti i odlazak njegovog mlađeg zemljaka. Prema prvim najavama Real i Čelsi su među najzainteresovanijim klubovima. Pato se momentalno oporavlja od ozlede tetive. Medicinsko osoblje Milana veruje da će biti spreman za dve ili tri završne utakmice u sezoni.
Titula kao san
Francesco Totti nije siguran da Roma može do prve titule posle 2001. godine. Ipak, kapiten rimskog kluba priželjkuje je s jednakim ako ne i većim žarom od brojnih pristalica ove ekipe:
– Prethodni trofej je predstavljao najvažnije dostignuće u mojoj karijeri. Sanjao sam o peharu još kao dečak. Na ulicama je vladala karnevalska atmosfera. U Rimu je svaka emocija naglašenija nego u drugim sredinama. Osvojiti jednu titulu ovde vredno je koliko i deset trofeja u ostalim gradovima.
Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Lam: Postigli smo neverovatan rezultat