majnc_hanoverNovi poraz Majnca

 

Treći uzastopni poraz doživeli su fudbaleri Majnca u nemačkoj Bundesligi. U 12. kolu ih je na njihovom terenu pobedio Hanover s 1-0.

Nakon sjajnog starta u sezonu, sedam pobeda u isto toliko uvodnih kola, igrači Tomasa Tuhela upali su u veliku krizu iz koje zasad ne mogu da pronađu izlaz. Osim poraza u prvenstvu, treba podsetiti da ih je u 2. kolu Nemačkog kupa izbacio drugoligaš Ahen, tako da su trenutno na nizu od četiri utakmice bez ikakvog plena u svim takmičenjima.

Povezana vest:  Rezultat današnje utakmice 4. kola i tabela Premijer lige

Pobedu Hanoveru u subotu je doneo Seržo Pinto u 44. minuti sjajnim udarcem levom nogom izvan kaznenog prostora. Gostima je put do tri boda bio otežan činjenicom da je u 68. minuti drugi žuti karton dobio kapiten Steve Čerundolo, oba je puta napravio prekršaj nad Andreom Šurleom.

Ali, ekipa Mirka Slomke sve je izdržala i došla do šeste pobede sezone kojom je, barem privremenom skočila na peto mesto. Majnc je, pak, nakon ranije pobede Bajera protiv St. Paulija skliznuo na treće mesto, vodeća Borusija Dortmund sada mu beži već za sedam bodova.

Povezana vest:  Partizan novčano kaznio Mitrovića