rus srb prijateljski mec

Reprezentacija Srbije pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Kipra sa 3:1 u prijateljskoj utakmici u Nikoziji, a najbolji igrač bio je dvostruki strelac Dušan Tadić. Utakmica je odigrana na stadionu GSP u Nikoziji pred više stotina gledalaca, a sudio je Grk Atanasis Đijaćos.

SRBIJA: Stojković, Ivanović (Rukavina 46′), Tomović, Nastasić, Kolarov, Tošić (Sulejmani 46′), Tadić (Basta), Kuzmanović (Krstičić 70′), Petrović (Radovanović 46′), Đuričić, Đurđić (Đorđević 46′).

Povezana vest:  Dortmund demonstrirao silu u Bremenu

KIPAR: Jorgalides, Haralambus, Sielis, Žunior, Nikolau, Haralambidis, Marangos, Makridis, Solomu, Hristofi i Soteriju.

Strelci: Makridis (19), Tadić (33. i 48), Basta (70).

Fudbaleri Srbije pružili su, pogotovo u drugom poluvremenu, veoma dobru partiju, ali početak meča mogao je da bude i bolji kada su u pitanju izabranici Siniše Mihajlovića.

U nastavku meča, stvari su ipak „legle“, a srpski fudbaleri mogli su da postignu još neki gol kako bi trijumf bio ubedljiviji.

Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Robert Prosinečki: Nema popravnog u kupu

Duel u Nikoziji obeležili su i debitantski nastupi za nacionalni A tim napadača Nikole Đurđića i veziste Nenada Krstičića.

Kiprani su poveli u 19. minutu golom Konstantinosa Makridisa, a potom je Tadić izjednačio u 33. minutu. Isti igrač je u 48. minutu doneo potpuni preokret, a pobedu Srbije potvrdio je Dušan Basta u 70. minutu.

Ovaj duel bio je generalna proba fudbalera Srbije pred meč sa Hrvatskom 22. marta u Zagrebu u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Povezana vest:  Batista: Mesi će biti najbolji igrač u istoriji fudbala